TÜRK DEVLETİNE VATANDAŞLIK BAĞI İLE BAĞLI OLAN HERKES TÜRKTÜR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 08:21

TÜRK DEVLETİNE VATANDAŞLIK BAĞI İLE BAĞLI OLAN HERKES TÜRKTÜR

reklam
TÜRK DEVLETİNE VATANDAŞLIK BAĞI İLE BAĞLI OLAN HERKES TÜRKTÜR
Son Güncelleme :

27 Ekim 2018 - 7:58

230 views

TÜRK DEVLETİNE VATANDAŞLIK BAĞI İLE BAĞLI OLAN HERKES TÜRKTÜR

Türkiye Kamu-Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin Şahin: “Türkiye Kamu-Sen olarak okullarımızda yıllardır okutulurken daha sonra kaldırılması kararı alınan Andımız’ın yeniden her sabah okunacak olmasından büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Dün Vali Ürgen Parkında konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapan Şahin,  Danıştay’ın “Andımız”ın yeniden okutulması kararına karşı hazımsızlık gösteren Malum-Sen’cilerin yaptıkları hep birlikte şahit olmaktayız.

Ne mutlu Türküm diyene sözünden rahatsızlık duyan ve anlayışın, milli bir meselede ortaya koyduğu bu yaklaşımı esefle kınıyoruz” dedi.

Şahin, “Biz, Türkiye Kamu-Sen olarak okullarımızda yıllardır okutulurken daha sonra kaldırılması kararı alınan Andımız’ın yeniden her sabah okunacak olmasından büyük mutluluk duyuyoruz.

Milli andımızın okutulmasından bile rahatsızlık duyan Malum-Sen’cileri bu anlayışları karşısında uyarıyor, tercihlerini bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz.

Bu sendika “Türküm, doğruyum, çalışkanım, varlığım Türk varlığına armağan olsun, ne mutlu Türküm diyene?” dizelerinin neresinden rahatsızlık duymaktadır? Varlığını bu aziz millete armağan etmekten imtina edenlerin, bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duymayı ayrımcılık sayanların yerliliği de, milliliği de tartışmaya açıktır” dedi.

TÜRK MİLLETİNİN HAFIZASINDAN, ANDIMIZI SÖKÜP ÇIKARAMAYACAKSINIZ

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve bu ülkede yaşamaktan gurur duyan herkesin yargının verdiği bu karara saygı duymasını beklediklerini ifade eden Şahin, ”Bilinsin ki Mete Han da bizim, Oğuz Kağan da bizim, Alparslan’da bizim, Kılınçarslan’da bizim, Fatih Sultan Mehmet Han’da bizim, Abdülhamit Han’da bizim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te bizim, Hira Dağı da bizim, Tanrı Dağı da bizim, Milli Marş da bizim, Andımız da bizimdir.

Bizi bizle sınamaya, bizi bizle çatıştırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.  Anayasanın 66. Maddesi açıkça “Türk Devletine Vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.” Demektedir. Bilinsin ki biz, milliyetinden gocunmayan, Türk olmaktan gurur duyan, Türkoğlu Türkleriz.  Gerekirse her sabah önce şehadet getirir, sonra çocuklarımıza Andımızı biz okuturuz.  Siz ise çocuklarımız Türk’üm, doğruyum, çalışkanım demesin diye eylem yapan sendika olarak tarihe geçeceksiniz. Bir milletin geleceği, o milletin kökleri ile şekillenir. Mazisinden, milli ve manevi değerlerinden koparılmış milletler yok olmaya mahkûmdur. Bugün milletimizi köklerinden kopararak tarihini, atasını unutmuş, dostunu düşmanını bilmeyen, geleceği göremeyen bir toplum yaratma arzusu, bir anda yeniden hortlamıştır. Ruhunu İslâm’dan, mücadele gücünü damarlarındaki asil kandan alarak, milli ve manevi değerlerimizden bir an olsun kopmadan, Türklük şuurundan en ufak bir sapma göstermeyen Türk milletinin hafızasından, andımızı söküp çıkaramayacaksınız” açıklamasında bulundu.

(Haber/Fotoğraf: Levent AŞKAR)

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.