TORUN: BELEDİYE PROJELERİ, SARAYIN İMZASINI BEKLİYOR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 16:13

TORUN: BELEDİYE PROJELERİ, SARAYIN İMZASINI BEKLİYOR

Bir dizi açılışı ve temaslar bulunmak üzere Hatay’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ardından EXPO Hatay Alanını ziyaret etti.

reklam
TORUN: BELEDİYE PROJELERİ, SARAYIN İMZASINI BEKLİYOR
Son Güncelleme :

10 Ekim 2022 - 22:33

180 views
TORUN: BELEDİYE PROJELERİ, SARAYIN İMZASINI BEKLİYOR
Bir dizi açılışı ve temaslar bulunmak üzere Hatay’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ardından EXPO Hatay Alanını ziyaret etti.

Ziyaret hakkında bilgi veren Başkan Savaş, “CHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Seyit Torun’u ağırladık. Şehrimizde yaptığımız çalışmalarımızı, CHP il ve ilçe başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ile birlikte değerlendirdik. Yerelden genele hizmetlerimizle şehirlerimizi kalkındırmaya devam edeceğiz” dedi.
Ziyaretlerini Defne Belediyesi ile devam ettiren Torun’a CHP Hatay heyeti de eşlik etti.
Ziyaretle ilgili olarak açıklama yapan Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel; “CHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Seyit Torun’u belediyemizde ağırladık. İl ve ilçe başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, parti örgütümüz ve meclis üyelerimizin katıldığı ziyarette ilçemizi ve yerelden genele gündemdeki konuları değerlendirdik. Ziyaretleri için teşekkür ederim.” diye konuştu.
PROGRAM AÇILIŞLARLA DEVAM ETTİ
Ziyaretler ardından Torun’un programı CHP İl Başkanlığında İlçe Başkanları Toplantısıyla devam etti.
Burada önemli açıklamalarda bulunan Torun, ““Belediyelerimiz göreve geldiklerinden bu yana olağanüstü çabalar içerisinde. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözebilmek için kendi öz kaynaklarını kullanırken bir yandan da gerek yurtiçi gerekse yurtdışı kredi bulma arayışında.

Reklam

Bu kredileri buluyor, belediyelerimiz. Ama maalesef kamu bankalarından kullanamıyor. Yurt dışından kredi bulduklarında da iktidar engel oluyor. Şu anda 7 büyükşehir belediyemizin 28 milyar 680 milyon liralık, dev projeleri için anlaştığı krediler bir tek imza bekliyor, sarayın imzasını bekliyor.
Bu projeler arasında; metro, içme suyu, enerji projeleri var. Yani vatandaşlarımızın hayatını ilgilendiren önemli projeler var. Ama maalesef iktidarın bu ötekileştirici anlayışı; bu belediyelerimizin üzerinde kurduğu baskı nedeniyle, bunlara belediyelerimiz ulaşamıyor.”dedi.

Reklam

“ONAY VERMEYENLER HİZMET DÜŞMANIDIR”
Torun: “Vatandaşlarımız bilmelidir ki, bu projelerin hayata geçmesindeki tek engel bu ayrıştırıcı, ötekileştirici iktidardır saray yönetimidir. İktidara sormak istiyoruz: Bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Halkımıza yaptığımız bu zulmün hesabını nasıl vereceksiniz? İnanıyoruz ki yapılacak ilk seçimde vatandaşlarımız size sandıkta bunun hesabını soracaklar.” Diye konuştu.
Maşuklu Mahallesi Park Açılışını gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Torun, hemen akabinde Antakya İlçe Başkanlığı Yeni Bina Açılışını gerçekleştirdi.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.