TİP HATAY: DEFNE MERKEZİNDE ARITMA TESİSİ İSTEMİYORUZ! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 13:39

TİP HATAY: DEFNE MERKEZİNDE ARITMA TESİSİ İSTEMİYORUZ!

Türkiye İşçi Partisi Hatay İl Örgütü, Defne’de yapılması planlanan arıtma tesisinin ilçeye zarar vereceğini belirterek tesisi istemediklerini açıkladı.

reklam
TİP HATAY: DEFNE MERKEZİNDE ARITMA TESİSİ İSTEMİYORUZ!
Son Güncelleme :

30 Nisan 2022 - 16:45

203 views

TİP HATAY: DEFNE MERKEZİNDE ARITMA TESİSİ İSTEMİYORUZ!

Türkiye İşçi Partisi Hatay İl Örgütü, Defne’de yapılması planlanan arıtma tesisinin ilçeye zarar vereceğini belirterek tesisi istemediklerini açıkladı.


TİP Hatay İl Örgütü’nden yapılan açıklamada; “16 Nisan 2022 tarihinde yerel basının haberini verdiği Turunçlu Arıtma Tesisi ile ilgili mecliste kabul edilen son karar bölge halkıyla alay etme, yasaları yok saymadır. Tesisin modernize edilmesini öngören teklif mecliste bulunan Arıtma Tesisleri yönetmeliğini ve teknik olarak işletme şartlarını bilmeyen fakat oy hakkı bulunan üyelerce oylanarak kabul edildi. Bu karar ile Orman ve Su işleri Bakanlığı Atık Su Arıtma Rehberinde yer alan “Tesis yeri, mevcut ve planlanan meskûn mahallerden olabildiğince uzak tutulmalıdır. Tesisler estetik unsurlar ve koku oluşum riski gözetilerek tasarlanmalıdır.” maddesi yok sayılmıştır. Daha da önemlisi halk sağlığı yok sayılmıştır. Daha önce Hatay Tabipler Odası da halk sağlığına defalarca dikkat çekmiş ayrıca TMMOB tarafından tesis ile ilgili rapor hazırlanmış arıtma tesisinin tehlike arz ettiği, yerinin uygun olmadığı ve çevre sağlığı açısından tehlikeli olduğu vurgulanmıştır. “Burada yapılacak atıksu arıtma tesisi en ideal işletme şartlarında dahi çevre halkına zarar vermeye devam edecektir. Bunun yanında tesis, olası insan hataları ve doğal afetler nedeniyle de büyük bir potansiyel tehlike olarak duracaktır.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

DEFNE BİZİM KENT BİZİM
Proje özelinde belirtilen “kimyasal mebran temizleme işi” hassas bir iştir. Kalifiye personel ile gerekli iş güvenliği hususları dikkate alınarak yapılmalıdır. Bu MBR seçimi nedeniyle gelen ekstra bir olumsuz yüktür. Kimyasal madde kullanımı, temini ve stoklaması dikkate alındığında hem yer seçiminin hem de MBR seçiminin uygun olmadığı görülmektedir.” (TMMOB RAPORU)Halk sağlığı ve çevre karşısında bu kadar duyarsız olan, bilimsel çalışma ve verilere sırtını dönen yerel yönetimler aldığı kararla sağlığımızı siyasi malzeme yapmış hatta bunun da ötesine geçerek kişisel davaya çevirmiştir. Tesisin modernize edilmesinin biraz daha insanları oyalama ve boşuna yapılacak harcama olduğunu hepimiz biliyoruz.

Reklam

Tüm Defne halkının ortak talebi arıtma tesisinin taşınması ve kent park yapılması yönünde iken çeşitli bahane ve ertelemelerle 12 yıldır halkı oyalayan Hatay Büyükşehir Belediye’si artık halka karşı sağırı oynamaktan vazgeçmeli üzerine düşeni yapmalıdır. Türkiye İşçi Partisi olarak çevremizde, sağlığımızda, haklarımızda inat ediyoruz. Yasal zemini tartışmalı, hedefi belirsiz bu projenin siyasi dayatmayla Defne merkezine yapılmasına itiraz ediyoruz. Ortaya çıkacak sağlık risklerine, kokuya, kimyasal gazlara, işletme gürültüsüne maruz bırakılmayı reddediyoruz. Büyükşehir Belediyesi, yerleşimin içinde kalan atık su arıtma tesisini büyütmek bir yana bulunduğu yerden kaldırmalıdır. Bu tesisin Defne merkezinden kaldırılmaması durumunda Türkiye İşçi Partisi olarak her türlü hukuki ve meşru alanlarda mücadele edeceğimizi buradan beyan ediyoruz. Türkiye İşçi Partisi olarak; Çevre ve ekoloji derneklerine, sendikalara, platformlara, odalara, inisiyatiflere, Demokratik kitle örgütlerine, Siyasi partilere, muhtarlara, belediye meclis üyelerine çağrımızdır. Halk çıkarına aykırı olduğu açıkça ortada olan bu karara itiraz etmeye, bizimle mücadele etmeye davet ediyoruz. Defne bizim! Kent bizim! Sonuna kadar direneceğiz!” ifadelerine yer verildi.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.