TERZİ: “ZAMLARIN VATANDAŞA YANSIMAMASI İÇİN TİCARİ AKARYAKIT ŞART” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

6 Mayıs 2024 - 06:49

TERZİ: “ZAMLARIN VATANDAŞA YANSIMAMASI İÇİN TİCARİ AKARYAKIT ŞART”

Samandağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı Mustafa Terzi; 1 yıl içerisinde araç yakıtlarına gelen zamlar ile şoförlerimizin zor durumda kaldığına dair açıklamalarda bulundu.

reklam
TERZİ: “ZAMLARIN VATANDAŞA YANSIMAMASI İÇİN TİCARİ AKARYAKIT ŞART”
Son Güncelleme :

11 Mart 2022 - 22:40

330 views
TERZİ: “ZAMLARIN VATANDAŞA YANSIMAMASI İÇİN TİCARİ AKARYAKIT ŞART”
Samandağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı Mustafa Terzi; 1 yıl içerisinde araç yakıtlarına gelen zamlar ile şoförlerimizin zor durumda kaldığına dair açıklamalarda bulundu.
reklam
Terzi, “2021 yılı şubat ayında motorin litre fiyatı 6,59 Türk lirası civarındayken 2022 yılı şubat ayına kadar gelen dönemde yüzde 134 zam geldi. Taksi, dolmuş, minibüs ve servis ücretlerine yapılan zam esnafımızın emeğini karşılamıyor. Bu durum şoför esnafımızı zor durumda bırakıyor” ifadelerini kullandı.
-“EŞEL MOBİL SİSTEMİ GELMELİ AKARYAKIT’TA KDV KALDIRILMALI”
Tüm enerjisiyle hizmet eden şoförlerimiz için açıklamalarda bulunan Samandağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Terzi, “ 1 yıl içerisinde artan maliyetler sonrasında esnafımızın tarifelerine gelen zamlar giderleri karşılayamayacak noktaya getirdi. Anayasamızın güvence altına aldığı 173’üncü maddesinde anlatıldığı gibi devlet esnaf ve sanatkârımızı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alması gerekiyor. Şoförlerimizin zor zamanlar yaşadığı akaryakıt zamları sonrasında şoför esnafımızın refah seviyesini yükseltmek, emeklerinin karşılığını almasını sağlamak için akaryakıtta KDV’nin kaldırılması ve Eşel mobil sisteminin tekrar uygulanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.(Eşel mobil sistem, akaryakıtta vergilerin azaltılması yoluyla fiyat artışlarının tüketiciye yansımasının önüne geçilmesini sağlar. Son dönemde akaryakıt fiyatları açısından adından söz edilen eşel mobil sistemi, tüketicilerin satın alma gücünün korunmasını sağlayan bir sistemdir.)
reklam
-“ÜCRETSİZ BİNİŞLER İÇİN VERİLEN DESTEK ARTTIRILMALI”
Ücretsiz taşıma desteğinin yetersiz olduğunu vurgulayan Terzi, “Şoförlerimizin artan maliyetler ile daha da zorlanmaması için halk otobüsçülerine verilen ücretsiz taşıma desteğine düzenleme gelmesi, en azından üstlerindeki yükü hafifletmek adına esnafımız için yeni ve rahatlatıcı bir düzenlemeye gidilmesi gerekiyor. Esnafımızın maliyetlerinin günlük olarak artması, artan maliyetler karşısında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ücretsiz binişler için özel halk otobüslerine araç başı verdiği destek ödemesi 4 yıldır değişmemiş olup, yapılan zamlar karşısında bir anlamı kalmamaktadır. Akaryakıta 1 yıl içerisinde yüzde 134 zam gelmesi ile esnafımızı zorluyor. Destekler arttırılarak güncellenmeli yolcu başına hesaplanmalı” dedi. Terzi, ayrıca şehirlerarası çalışan nakliyeci şoför esnaflarımız yüksek maliyetli akaryakıtla birlikte otoyol ve köprü geçiş ücretlerindeki yüksek artış üzerine giderleri büyük oranda artmaktadır.
Akaryakıta gelen zamlar başta olmak üzere birçok kalemde yaşanan artışlar esnafımızı zaten zorlarken kiradan çok gelen elektrik faturaları ödenemez hale geldi. Bu nedenle elektrikteki zamlar geri alınmalı. Esnafa özel bir tarife uygulanmalı. Esnaflarımıza indirimli elektrik kullandırılmalıdır.
Biriken borçlar nedeniyle de yapılandırması bozulan esnafımız zor zamanlardan geçiyor. En azından belli bir süre bu zamların sübvanse edilmesi gerçekten esnafımızın en büyük beklentisi haline geldi” dedi.
reklam
reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN