TAYVAN’DAN TÜRKİYE’YE DOSTLUK ELİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 01:59

TAYVAN’DAN TÜRKİYE’YE DOSTLUK ELİ

Tayvan, ekonomik gücüyle oluşturduğu etki alanı ve bölgedeki manevra kabiliyeti ile son dönemlerde mültecilere yardım ve destekleriyle ön plana çıkıyor.

reklam
TAYVAN’DAN TÜRKİYE’YE DOSTLUK ELİ
Son Güncelleme :

15 Aralık 2022 - 16:57

271 views

TAYVAN’DAN TÜRKİYE’YE DOSTLUK ELİ

Tayvan, ekonomik gücüyle oluşturduğu etki alanı ve bölgedeki manevra kabiliyeti ile son dönemlerde mültecilere yardım ve destekleriyle ön plana çıkıyor.

Tayvan’ın Türkiye’de bulunan mültecilere destekleri kapsamında, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan, Tayvan Kültür Merkezi bitme aşamasına geldi. Bütün bürokratik işlemlerin tamamlandığı projenin hizmet alanında yapılacak olan, atölyelerin iç dekorasyonu, yapılacak işe göre şekil verilmeye devam ediyor.

Tayvan Kültür Merkezi koordinatörü PROF. DR. CHIU CHEN YU Tayvan Kültür Merkezi hakkında bilgi vermek üzere Tayvan’da biz dizi toplantılar ve sunum çalışmaları yaptı. Toplantılara Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, yoğun programı nedeniyle eşlik edemedi. Toplantılara proje sorumlu müdürü, Muhammed Velid Abdi de eşlik etti. Toplantılarda Reyhanlı’da bulunan, Tayvan Kültür merkezinin dünü bugünü ve yarını görüşüldü.

Edinilen bilgiye göre 4 Aralık’ta başlayan toplantı yedi gün sürdü. Toplantının Ana Teması olan “Asya- Pasifik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (APAM) yetkililerine sunum yapıldı ve yetkililerle mülakat yapıldı.

ÇALIŞMALAR TAYVAN’DA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

APAM yetkilileri Türkiye’de bulunan Mültecileri önemsediklerini, onlara olanak dahilinde yardımcı olmak istediklerini ve bu amaçla toplantıya gerek duyduklarını dile getirdi. Tayvan basınının da çok yakından takip ettiği toplantılar Tayvan’da büyük bir yankı uyandırdı.

Çeşitli medya gruplarıyla röportaj yapıldı ve merak edilen bütün sorular yanıt buldu. Türkiye’nin Mülteci politikasının yakından takip edildiği dile getirilen basın toplantıları soru cevap şeklinde gerçekleştirildi. Taipei’nin eğitim kurumlarıyla da bir dizi toplantılar yapıldı. Taipei’nin önde gelen iş insanları ve yöneticilerine de sunumlar yapıldı.

TAYVAN, TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİN GÜÇLENMESİNİ İSTİYOR

Toplantıda gerçekleşen çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada; “Mülteci konusu, Tayvan’ı hatta bütün dünyayı büyük ölçüde ilgilendiren en önemli konulardan biridir. Türkiye’nin mültecilere göstermiş olduğu yakınlığı, misafirperverliklerini önemsiyoruz.

Tayvan ile Türkiye arasındaki bu insani alışverişi ve etkileşimlerin başlayıp ve devam etmesi bizleri sabırsızlandırıyor. Bu tür merkezler yardım kurumları iki dost ülke olan Tayvan ile Türkiye arasında benzerlikler vardır.  Tayvan çok kültürlü ve benzer yönümüzle Merkeze Teknolojik, dijital Eğitim ve bilimsel katkıda bulunmak isteriz.

Türkiye Mülteci konusunda zorlukla karşı karşıyadır. Biz bu mücadele de bir nebze de olsa Tayvan Kültür merkezine fayda sağlayabiliriz. Türkiye ve Tayvan birbirini tanıdıkça iki tarafın da kesinlikle daha dostane ve pragmatik bir işbirliği ilişkisi geliştireceğine içtenlikle inanıyoruz” mesajları verildi.

Reklam

Reklam

 

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.