SUYU KORUMAK VE SAĞLIK İÇİN ÇALIŞMALAR TAM GAZ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 03:13

SUYU KORUMAK VE SAĞLIK İÇİN ÇALIŞMALAR TAM GAZ

reklam
SUYU KORUMAK VE SAĞLIK İÇİN ÇALIŞMALAR TAM GAZ
Son Güncelleme :

04 Mart 2021 - 9:31

139 views

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), altyapı yatırımlarında hız kesmeyerek hayata geçirdiği ‘Antakya Merkez İçme Suyu İkmal İnşaatı’nda çalışmalarını sürdürüyor.

Küresel ısınma, iklim değişikliğiyle artan buharlaşma ile kaçak ve sızıntı gibi fiziki su kayıplarına yürütülen içme suyu rehabilite çalışmalarının önemli bir teknik husus olduğuna dikkat çeken HATSU,  Gayrisıhhi, eski teknoloji, ekonomik ömrünü tamamlamış, sürekli arızalanan, asbest boruların bertaraf edildiği proje kapsamında  farklı ebatlarda 31 km yeni içme suyu çalışmasının yapıldığını açıkladı.

Toplamda 104 km içme suyu şebeke ve 12 bin 500 adet abone bağlantısı çalışmasının yapılacağını aktaran HATSU, 440 adet abone bağlantısı yapım işinin tamamlandığını aktararak, vantuz odaları, vana odaları, tahliye odaları ile debimetre odaları çalışmasının devam edildiğini belirtti.

HATSU, Şehirleşmenin, nüfusun her geçen gün artması ve iklimsel faktörlerden dolayı git gide azalan suyun şebekelerden kaynaklı kaybını önlemek, insan ve çevre sağlığına uygun şekilde iletmek adına yapılan yenileme çalışmalarının süreceğini vurguladı.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.