SÖZÜMÜZ VAR MECLİSİ 2019 YEREL SEÇİMİNE KENDİ ADAYIYLA KATILACAK   « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 09:29

reklam

SÖZÜMÜZ VAR MECLİSİ 2019 YEREL SEÇİMİNE KENDİ ADAYIYLA KATILACAK  

SÖZÜMÜZ VAR MECLİSİ 2019 YEREL SEÇİMİNE KENDİ ADAYIYLA KATILACAK  
Son Güncelleme :

10 Eylül 2018 - 2:22

164 views
SÖZÜMÜZ VAR MECLİSİ 2019 YEREL SEÇİMİNE KENDİ ADAYIYLA KATILACAK
Saygıdeğer Samandağlı hemşehrilerimiz,
Sözümüz Var Meclisi olarak 05 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirdiğimiz toplantıda aşağıdaki kararları almış bulunmaktayız:
1- Sözümüz Var Meclisi Samandağ ilçesinde temiz, şaibesiz, vizyon ve vicdan sahibi, eğitimli, donanımlı, kültürlü, ön yargılardan ve şahsi çıkarlardan arınmış, toplumsal çıkarları ön planda tutan, güçlü bir belediye başkan ve aynı nitelikleri taşıyan meclis üye adaylarıyla Mart 2019 yerel seçimlerine katılmaya karar vermiştir.
2- Başkan adayı ekip içinden olabileceği gibi dışından da topluluk üyelerince şeffaf bir önseçimle belirlenecektir.
3- Meclis üye adayları da kendi mahallelerinde ayrı önseçimlerle belirlenecektir, her mahallenin seçilmişi mahalle nüfus yoğunluğuna göre sıralamada yer alacaktır.
4- Meclisimizin ilkeleriyle örtüşecek parti seçimi, üyelerin salt çoğunluğunun kararıyla yapılacaktır.
5- Meclisin büyütülmesi, güçlenmesi ve tanıtılması için mahalle toplantılarına ağırlık verilecek, yazılı ve görsel basın araçları kullanılacaktır.
6- En ince ayrıntısına kadar özenle hazırlanmış ve ilçemizin kaderini değiştirecek projeler seçimden önce hemşehrilerimizle paylaşılacaktır.
NEYİN SÖZÜNÜ VERİYORUZ?
Samandağ’a dair aynı kaygı ve umutları taşıyanlara çağrımızdır: İlçemizin mevcut şartlarından rahatsızız. Bu şekilde devam edemez. Daha iyi koşullarda yaşamak istiyoruz. Geleceğimizin kendi ellerimizde olduğunu düşünüyoruz. Bunun için gerekli ve yeterli kudrete sahibiz. Memleketimizi maharetli ellere teslim etmek istiyoruz. Binlerce yıl sayısız medeniyetlere kucak açmış olan bu topraklara hakettiği değeri vermek istiyoruz. Atalarımızdan teslim aldığımız emaneti güzelleştirerek çocuklarımıza aktarmak istiyoruz. Umut dolu yarınlar için bir araya gelmek istiyoruz. Birbirimizden güç ve cesaret almak istiyoruz. Gelin, saygı, sevgi, adalet ve akıl ile memleketimizi hep birlikte yönetelim. Çağrımız şahsi çıkarlardan arınmış, yüreği sadece memleket sevdasıyla dolu insanlaradır, çağrımız ilçemizde taş üstüne taş koymak isteyenleredir, çağrımız daha yaşanılır bir Samandağ özlemi içinde olanlaradır.
“Sözümüz Var…” sloganıyla bir araya geliyoruz. Güzel memleketimize sözümüz var, aydınlık yarınlara sözümüz var, geçmişimize ve geleceğimize, kadınlarımıza sözümüz var, gençlerimize, çocuklarımıza sözümüz var, dağımıza, denizimize, kumsalımıza, deremize, yeşilimize sözümüz var…
Birleşelim, Güçlenelim, Değiştirelim…
ANA İLKELERİMİZ
Bir yıl önce birkaç arkadaşın bir araya gelerek kurduğu ”Sözümüz Var Meclisi” yaptığı her toplantıyla birlikte biraz daha büyümüş ve bugüne gelmiştir, topluluk hem kendi iç hukukunu sağlamak hem de hemşehrilerimize kendini ifade edebilmek için aşağıdaki ilkeleri belirlemiştir:
1- Samandağ’ı çok seviyoruz, büyük bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz ve  içinde bulunduğu şartlardan rahatsızız, memleketimizin yakın bir gelecekte yaşanmaz bir hal almasından endişeliyiz ama çaresiz değiliz ve çözüm üretebileceğimize inanıyoruz.
2- Bizimle ortak kaygıları paylaşan ve geleceğe yönelik umut taşıyan, şahsi çıkarlardan arınmış, sadece memleketin selameti için çabalayacak hemşehrilerimizi gönüllülük esasına göre bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken ilçemizin tüm mahallelerini kapsayıcı bir yaklaşım sergiliyoruz.
3- Şimdilik hiçbir siyasi partiye mensup değiliz, hiçbir belediye başkan veya meclis üyesi adayımız yok. Hiç kimsenin güdümünde veya etkisi altında değiliz, gelecekte de olmayacağız.
4- Bir araya getireceğimiz insanların her biri eşdeğerde söz sahibi olacak. Alacağımız tüm kararları ve atacağımız tüm adımları adil ve şeffaf oylamalarla belirleyeceğiz.
5- Memleketi ilgilendiren tüm meselelerde fikir beyan edecek ve çözüm önerileri sunacağız. Yandaşlık, adamcılık, kayırma, hata örtme, çıkar arama ve çıkar sağlama gibi demokrasiyle bağdaşmayan mefhumlardan tamamen uzak duracağız.
6- Samandağ Belediyesi’ni, dolayısıyla memleketimizin geleceğini teslim edeceğimiz kadrolar belirlenirken söz sahibi olmaya çalışacağız, inancımızı kazanabilecek kadrolara destek vereceğiz lakin ortaya çıkan şahıs ve ekipler aradığımız niteliklere haiz değil ise kendi adayımızı ve ekibimizi demokratik kurallara göre tayin edecek ve seçimlere katılacağız.
7- Seçimin sonucuna bağlı kalmaksızın varlığımızı sürdürecek, denetim mekanizmalarını işletecek, önerilerimizle Samandağ’ı yönetecek kadrolara yol gösterecek ama memleket çıkarına ters düşen durumlarda sert bir muhalif tutum sergileyeceğiz. Burada amacımız ilçemizin bütçesinin her kuruşunun amaca uygun ve toplumsal fayda sağlamak üzere akıl ve temiz vicdan kriterleriyle harcanmasını sağlamaktır.
8- Yukarıdaki maddelerde sıraladığımız esaslara uygun hareket edebilecek tüm hemşehrimizi, memleketimizin refahı, çocuklarımızın yarını, güzel ve yaşanılır bir Samandağ için sözü olan herkesi bizlere katılmaya, gücümüze güç, sesimize ses katmaya davet ediyoruz.
Kaderimiz elimizde…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.