Solğun: Kanun öğretmenleri memnun etmemiştir « Hatay Yeni Haber Gazetesi

4 Mayıs 2024 - 16:10

Solğun: Kanun öğretmenleri memnun etmemiştir

Türk Eğitim Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, öğretmenlik meslek kanununun öğretmenleri memnun etmediğini belirtti.

reklam
Solğun: Kanun öğretmenleri memnun etmemiştir
Son Güncelleme :

06 Eylül 2022 - 23:06

379 views

Solğun: Kanun öğretmenleri memnun etmemiştir

Türk Eğitim Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, öğretmenlik meslek kanununun öğretmenleri memnun etmediğini belirtti.

Reklam

Türk Eğitim-Sen’in sürecin başından bu yana isteklerini net olarak belirttiğinin altını çizen Solğun yaptığı açıklamada; “Öğretmenlik Meslek Kanunu 4 Şubat 2022 tarihinde yürürlüğe girdi. 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nin açıklandığı 23 Ekim 2018 tarihinden itibaren Türk Eğitim-Sen, meslek kanununun içeriğinin ne olması gerektiği konusunda gündem oluşturdu. Gelinen noktada sadece kariyer planlamasını düzenleyen bir kanunla karşı karşıya kaldık. Teklif, meslektaşlarımızı tatmin etmekten son derece uzak bir hüviyetle kanunlaştırıldı. Ne yazık ki öğretmenlerin muhatap olduğu süreçler bu kanunda yerini bulmadı” dedi.
Tüm gayretlerinin önümüzdeki süreçte meslek kanununun içeriğinin adına yaraşır şekilde zenginleştirilmesi olacağını bildiren Solğun, hem MEB hem de siyasi partilerle yoğun şekilde temas halinde olduklarını belirtti. Solğun, TBMM’nin açılmasıyla birlikte Türk Eğitim-Sen’in hızlı ve yoğun bir şekilde başta kariyer düzenlemesindeki arazların giderilmesi olmak üzere, meslek kanununun adına yaraşır şekilde revize edilmesi noktasında gayretlerini sürdüreceklerini ifade ederek “Herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın; 10 yılını dolduran her öğretmenin uzman, 20 yılını dolduran her öğretmenin de başöğretmen olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Uzman ve başöğretmenlik sürecinin ilk olarak 13 Ağustos 2005 yılında Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği ile başladığını ve tüm karşı çıkışlarına rağmen 2006 yılında uzman ve başöğretmenlik sınavı yapıldı. O tarihten bu yana Türk Eğitim-Sen’in tavrında en küçük bir değişiklik olmadı. Bugün de herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın; 10 yılını dolduran her öğretmenin uzman, 20 yılını dolduran her öğretmenin de başöğretmen olarak değerlendirilmesini talep ettik.

Reklam

TÜRK EĞİTİM-SEN EKŞİ YEMEDİ, KARNI AĞRIMIYOR
Kariyer basamakları sınavı hakkında 1-1,5 aydır infial olduğunu söyleyen Solğun, Türk Eğitim-Sen’e karşı eleştirilerin ise ‘manipüle edilmiş’ eleştiriler olduğuna dikkat çekti. Solğun, “Türk Eğitim-Sen ekşi yemedi, karnı ağrımıyor. Öğretmenlerin kariyer planlaması ile ilgili gocunacak zerre yaramız yok. Alnımız dik” dedi.
BİZİM TEK HESABIMIZ, EĞİTİM ÇALIŞANLARININ HAKKI VE HUKUKUDUR
Yargıya başvurduklarını, eylemler gerçekleştirdiklerini, afişler hazırladıklarını, yazışma ve diyalog sürecinde defaten konuyu gündeme getirdiklerini söyleyen Solğun, “Kanun kimsenin umurunda değildi. 1-1,5 aydır ne olduysa, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na dönüp bakmayan herkes canhıraş şekilde sahaya indi. Siyasi talimatlar ile hareket edenler güya öğretmenlerin mesleki problemlerine sahip çıkıyorlar! Çok net söyleyeyim: Alakası yok. Kariyer basamakları sınavı ile ilgili Türk Eğitim Sen’den başka, herkesin başka bir hesabı var. Bizim tek hesabımız, eğitim çalışanlarının hakkı ve hukukudur. Kimsenin hedefi üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Bizim derdimiz ise üzüm yemek. Dolayısıyla bu sorun ya çözülecek, ya çözülecek! Çözümün adresi de her zaman olduğu gibi Türk Eğitim-Sen olacak” dedi.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.