Siber suçlara karşı 24 saat sanal devriye « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 12:25

Siber suçlara karşı 24 saat sanal devriye

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, siber suçlarla mücadele için 24 saat boyunca çalıştıklarını açıkladı.

reklam
Siber suçlara karşı 24 saat sanal devriye
Son Güncelleme :

16 Mart 2021 - 16:31

265 views

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Ahmet Durna , siber suçlarla mücadele için 24 saat boyunca çalıştıklarını açıkladı.

Özellikle çocukların ve gençlerin tehlikede olduğunu belirten Durna, sanal ortamdaki suçların önlenmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirttiler. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “İnternet ve sosyal medya kullanımı her geçen gün artıyor. Dolayısıyla siber ortamda işlenen suçlar da çoğalıyor. Özellikle çocuklar ve gençlerin risk altında bulunduğu bu dönemde İçişleri Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız bünyesinde geliştirilen SİBERAY Projesi kapsamında 81 ilimizde yapılan çalışmalarla biz de Hatay Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak ilimizde valiliğimiz, Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarla siber ortamdaki tehlikelere dikkat çekmek amacıyla halkımızın kalabalık olduğu alanlarda broşürlerimizle ve okullarda belirli yaş gruplarına yönelik sunumlarımızla, çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgilendirme çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

Özellikle salgın döneminde işlenen siber suçların çoğaldığını belirtmek isterim. Günlük hayatta karşılaşabileceğimiz tehlikelerin çok daha fazlasının sanal ortamda bizleri beklediğinin farkında olmamız lazım. Elektronik ortam hayatımızın daha hızlı akmasını sağlamakta ancak suçların da bu hızla gerçekleştiğini unutmamalıyız. Biz tabi ki de suçla mücadele ediyoruz ancak daha önemlisi bu suçların işlenmeden önüne geçmek, bilgilendirme ve farkındalık yaratmak. Şube müdürlüğümüz tarafından 24 saat kesintisiz olarak gerçekleştirilen sanal devriyelerimizle ilimizdeki kötü niyetli yapılan paylaşımlar ve dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçmeye çalışıyoruz” dedi.

REKLAM

 

 

 

 

 

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.