SES Hatay’dan sağlıkta şiddete tepki « Hatay Yeni Haber Gazetesi

4 Mayıs 2024 - 12:43

SES Hatay’dan sağlıkta şiddete tepki

SES Hatay şube Yönetim Kurulu, sağlık çalışanlarına uygulanan bıçaklı saldırı girişimine tepki gösterdi.

reklam
SES Hatay’dan sağlıkta şiddete tepki
Son Güncelleme :

18 Ocak 2023 - 10:42

133 views

SES Hatay’dan sağlıkta şiddete tepki

SES Hatay şube Yönetim Kurulu, sağlık çalışanlarına uygulanan bıçaklı saldırı girişimine tepki gösterdi.

Reklam

Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi’nin ek binasında bulunan acil serviste sağlık çalışanlarına yönelik bıçaklı saldırıda bulunulduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Aldığımız bilgilere göre 16 Ocak 2023 tarihinde Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi’nin ek binasında bulunan acil serviste sağlık çalışanlarına yönelik bıçaklı saldırıda bulunulmuştur.

Reklam

Elinde bıçakla acil servise dalan şahısın sağlık çalışanlarını yaralamak ve öldürmekle tehdit ettiği, bir sağlık çalışanını rehin alarak hastanede bulunan insanlara korkuttuğu, can pazarının yaşandığı acil serviste insanların korku ve telaş içinde koşturduğu öğrenilmiştir. Bu süreçte kendilerine haber verilen güvenlik görevlilerinin olaya müdahale etmesiyle saldırganın etkisiz hale getirilerek sağlık hizmetinde yaşanan aksaklık ve şiddet ortamının yol açtığı korku giderilmiştir.

Reklam

Öncelikle o sırada şiddet ve ölüm tehdidi yaşayan arkadaşlarımıza ve hastalara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sağlıkta şiddetin önlenmesi için gerekli ve yeterli önlem alınması mücadelemizin haklılığını bir kere daha vurgulamak istiyoruz. Bir daha söylüyoruz, gerek sağlık çalışanlarının, gerek sağlık hizmeti alan vatandaşın güvenli ortamlarda hizmet alıp vermesini sağlamak yöneticilerin sorumluluğudur. Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz.

Reklam

İnsanlar yaralandıktan öldükten, çeşitli şekillerde kayba uğradıktan sonra alınacak önlemleri değil, şiddeti etkili bir bir şekilde önleyen düzenlemeler istiyoruz. Acilde yaşanan şiddet sonrasında ise bu korku ve güvencesizlik ortamını yaşayan mesai arkadaşlarına iyi dileklerini, ‘geçmiş olsun’ u çok gören yöneticilerin tutumunu reddediyoruz. Arkadaşlarımızın yaşadıkları bu korku ve dehşet ortamından etkilenmelerini azaltma girişiminde bulunma zahmetine bile girmeyen tutumlarını kınıyor, idarecileri sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.”

Reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.