SES HATAY VE EĞİTİM SEN HATAY:’’ İŞGALCİLER YENİLECEK DİRENEN FİLİSTİN HALKI KAZANACAK!’’ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 10:22

SES HATAY VE EĞİTİM SEN HATAY:’’ İŞGALCİLER YENİLECEK DİRENEN FİLİSTİN HALKI KAZANACAK!’’

reklam
SES HATAY VE EĞİTİM SEN HATAY:’’ İŞGALCİLER YENİLECEK DİRENEN FİLİSTİN HALKI KAZANACAK!’’
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2018 - 5:21

210 views

SES HATAY VE EĞİTİM SEN HATAY:’’ İŞGALCİLER YENİLECEK DİRENEN FİLİSTİN HALKI KAZANACAK!’’

İsrail’in Filistin’lere uyguladığı baskı ve şiddetten ve geçtiğimiz günlerde Amerika’nın Kudüs’ü İsrailin başkenti tanıması ile ilgili yaşanan protestoda ölen 60 Filistinliler ile ilgili bir basın açıklaması yapan SES Hatay Şubesi Adına Şube Başkanı Servet ALKAN ve Eğitim Sen Hatay Şubesi Adına Şube Başkanı Deniz EZER: ‘’Tam 70 yıl önce 14-15 Mayıs 1948’de; Filistin halkının Nakba (Büyük Felaket) olarak adlandırdığı günde Filistin halkı büyük bir katliam ve saldırı eşliğinde kendi anayurtlarını terk etmek zorunda kaldı. Yüzbinlerce Filistinli yerinden yurdundan edilmiş 10’dan fazla katliam gerçekleştirilmiş,400’ün üzerinden Filistin köyü haritadan silinmişti.

Filistinli mültecilerin topraklarına geri dönüş haklarını talep ettikleri 30 Mart Toprak Gününde başlayan İsrail vahşeti; bugün onlarca kişinin öldrüldüğü, binlerce kişinin yaralandığı büyük bir katliama dönüşmüştür. 3 gün önce Nakba’nın yıldönümünde sokağa çıkan Filistin halkına Siyonist İsrail kolluk güçleri vahşice saldırıp 62 Filistinli’yi katledip 3000’den fazla kişiyi yaraladı. Bu emperyalizm destekli ırkçı-Siyonist devlet terörünün açık bir örneğidir.

Hepimizin bildiği gibi ABD daha önce “Kudüs’ün İsrail’in Başkenti olduğuna dair karar”ını hayata geçirerek büyün bir provokasyon yaratmıştı.

Bu kararından ve provokasyondan vaz geçmeyen, başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada çatışma zemini yaratacak politikalara hız kazandıran, emperyalist politikalarla Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD Filistin’de bugün onlarca Filistinlinin yaşamını yitirmesine, binlercesinin yaralanmasına yol açacak gelişmelerin de fitilini ateşlemiş oldu.

Bu kanlı katliamdan fail İsrail kadar bu provokasyonu yapan ABD sorumludur. Katliamın gerçekleştiği saatte ABD başkanının İsrail’i kutlayan bir tebrik mesajı yayınlaması asla unutulmayacak bir utanç belgesi olarak insanlık tarihine geçmiştir. ABD provokasyona yol açan bu kararından derhal vazgeçmelidir.  Filistin halkının meşru talepleri kabul edilmelidir.

Filistin halkının kentleri boşaltmak zorunda bırakıldığı, işgalci bir yapı üzerinden ucuz emek gücü ve  sömürü düzeninin oluşturulduğu, onbinlerce Filistinli’nin kendi ülkesinde mülteci durumuna düşürüldüğü, işgal ve yerleşimci politikaların açık ettiği ırkçı saldırı sürerken, yapılan operasyonlarla binlerce insanın yaralanmasına ve yaşamına mal olan, yarım yüzyılı aşkın bu saldırganlık ve cinayete karşı Filistin halkı direnişini büyütüyor.

Filistin’li kardeşlerimizin mücadelesini yürekten selamlıyoruz! Ayrıca Suriye’ye yönelik saldırılarında İsrail’e göz yumanların Ortadoğu halklarına ihanet ettiklerini görmelerini istiyoruz. Hepimiz biliyoruz ki bugün Suriye halkına saldıranda Siyonist İsrail ve başta ABD olmak üzere Emperyalistler’dir.

Gelişmiş silahlarınızla, bombalarınızla, füzelerinizle, tanklarınızla, uçaklarınızla Filistin davasını yok edemezsiniz. Çünkü bu dava insanlığın vicdanına kazınmıştır. Bugün Kudüs’ü zor yoluyla başkent ilan etmiş olabilirsiniz. Yanınıza baş emperyalist ABD’yi almış olabilirsiniz. Ama insanlık açık bir suç teşkil eden ve vicdanları kanatan bu işgalci zorbalığı asla kabul etmeyecektir. Filistin halkına yapılan emperyalizm destekli siyonist zulmü kınıyor, katliamda yitirdiğimiz Filistinli vatandaşları saygıyla anıyoruz.

Ayrıca Türkiye’nin İsrail ile siyasi, askeri ve ticari tüm ilişkileri sonlandırmasını talep ediyoruz..

Bu katliamın sorumluları uluslararası mahkemelerde yargılanarak hesap vermelidir.

Filistinlilerin topraklarına dönüşü sağlanmalıdır.

Direnen Filistin halkı eninde sonunda kazanacak ve emperyalist-siyonist ittifakı yenilecektir.

Selam olsun direnen Filistin halkına!

Kahrolsun ABD  Emperyalizmi, Kahrolsun İsrail siyonizmi,Yaşasın Filistin Halkı!’’ dedi. (Haber Merkezi)

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.