SERKAN TOPAL EĞİTİM SEN EYLEMİNE DESTEK VERDİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:52

reklam

SERKAN TOPAL EĞİTİM SEN EYLEMİNE DESTEK VERDİ

SERKAN TOPAL EĞİTİM SEN EYLEMİNE DESTEK VERDİ
Son Güncelleme :

19 Temmuz 2016 - 3:08

194 views

           SERKAN TOPAL EĞİTİM SEN EYLEMİNE DESTEK VERDİ

 

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal Eğitim-Sen eylemine destek verdi. Eğitim-Sen’in Baskı, sürgün, soruşturma ve cezalara son verilmesi talebiyle 12 Temmuz’da Aydın’da başlattığı Ankara yürüyüşü 4. gününde Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapılan oturma eylemi ve basın açıklamasıyla sona erdi. Yoğun katılımın olduğu eyleme Hatay Milletvekili Serkan Topal’da destek verdi.

 

Yapılan açıklamada şunlar söylendi: Eğitim Sen üyeleri hakkında hukuki temelden yoksun ve tamamı siyasal nitelikli olan soruşturmalar sürerken, takipsizlik ile sonuçlanan dosyaların siyasi talimatlarla yeniden açılması, hukuk dışı bir şekilde soruşturma üzerinden “suç yaratma” amacı taşımaktadır. Bu tür hukuk dışı girişimlerin asıl amacının bizleri korkutmak, yıldırmak ve sindirmek olduğu bellidir. Üye ve yöneticilerimizin hemen her sendikal faaliyetinin baskı ve soruşturma gerekçesi olması, siyasi iktidarın anti demokratik uygulamalarına itiraz eden herkese yönelik bir gözdağıdır. MEB, en temel sendikal hak ve özgürlükleri yok sayarak ve hukuk dışı kararlara imza atarak resmen “sendikal faaliyeti engelleme” suçu işlemektedir. Sendikal örgütlenme ve ifade özgürlüğünü ayaklar altına alan, hukuku ayaklar altına alarak hareket edenler karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız elbette mümkün değildir.

 

Topal da yaptığı açıklamada “Bilimsel, laik ve demokratik bir eğitim için gereken her türlü mücadeleye destek vereceklerini, AKP’nin eğitim sistemini getirdiği uçurumdan geriye dönüşün ancak bu mücadeleyle gerçekleşebileceğini” söyledi. Topal  “Atanamayan öğretmenlerin, haksız ve hukuksuz soruşturmaların olduğu bir dönemde Eğitim Sen’in eyleminin mücadele için yeni bir başlangıç olduğunu da vurguladı.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.