SERDAL SIKAR:”Defne, fay hattının üzerinde bulunuyor” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 18:53

SERDAL SIKAR:”Defne, fay hattının üzerinde bulunuyor”

3E Test Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Serdal Sıkar, Defne ilçesinin olası bir depremde büyük zarar göreceğini açıkladı.

reklam
SERDAL SIKAR:”Defne, fay hattının üzerinde bulunuyor”
Son Güncelleme :

15 Mart 2021 - 20:38

2.162 views

3E Test Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Serdal Sıkar, Defne ilçesinin olası bir depremde büyük zarar göreceğini açıkladı. Defne’nin en kalabalık mahallelerinin fay hattının tam üzerinde yer aldığını belirten Sıkar, vatandaşları ve yetkilileri dikkatli olmaları ve önlem almaları konusunda uyardı.

Sıkar yaptığı açıklamada, “Fay hattı Sümerler’i dağlık kısmından bölmektedir. Fay hattı Dursunlu’nun ortasından geçmektedir. Fay hattı Harbiye’nin ortasından geçmektedir. Fay hattı Döver’in ortasından geçmektedir. Akdeniz Mahallesi: 860 metre, Armutlu Mahallesi: 900 metre, Turunçlu Mahallesi: 1200 metre, A.Okçular Mahallesi:350 metre” dedi.

Defne’de 3 adet hastane olduğunu söyleyen Sıkar, Hatay Hastanesi’nin fay hattının üzerinde bulunduğunu belirtti. Dğer hastanelerin ise fay hattına uzaklıklarının 850-900 metre olduğunu belirten Sıkar, yaşı 20’nin üzerinde olan tüm binaların riskli yapılar kategorisine girdiğini açıkladılar. Toplanma alanlarıyla ilgili de konuya değinen uzmanlar, Dursunlu, Döver ve Asi Nehri’nin kenarında bulunan toplanma alanlarının fay hattının üzerinde yer aldığını belirterek, yetkililere alan seçimi konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.