SAVAŞ: PROJELERİMİZ A.HATAYSPOR’A KATKI SAĞLAYACAK « Hatay Yeni Haber Gazetesi

16 Nisan 2024 - 06:11

SAVAŞ: PROJELERİMİZ A.HATAYSPOR’A KATKI SAĞLAYACAK

Atakaş Hatayspor Onursal Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir spor programının canlı yayın konuğu olarak Atakaş Hatayspor hakkında açıklamalarda bulundu.

reklam
SAVAŞ: PROJELERİMİZ A.HATAYSPOR’A KATKI SAĞLAYACAK
Son Güncelleme :

20 Mart 2022 - 21:41

186 views

Atakaş Hatayspor Onursal Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir spor programının canlı yayın konuğu olarak Atakaş Hatayspor hakkında açıklamalarda bulundu.

reklam

“ŞU ANDA EN RAHAT KULÜPLERDEN BİR TANESİYİZ”
A.Hatayspor’un form grafiğini değerlendiren Savaş, “Bizim şu anda çok değerli futbolcularımız var. Değerinin karşılığını alırsak ve futbolcu da tatmin edici bir ücret alırsa başka bir külübe gidebilir. Şu anda en rahat kulüplerden bir tanesiyiz. Bu işin sürdürülebilir olması için yeni futbolcular kazandırmak, vizyona çıkartmak ve o futbolcuyla dünya piyasasına değer bulduğu zaman başka bir kulübe verme düşüncemiz de var. Gelecek veya gidecek futbolcular için çalışmalar yapıyoruz. Gelecekle ilgili projelerimiz A.Hatayspor’a katkı sağlayacak” dedi.
A.Hatayspor’da Türk ve dünya futboluna katkı sağlayacak çok değerli futbolcuların olduğunu da sözlerine ekleyen Savaş, her türlü sonuca göre çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurguladı.
“TAKIMIMIZ İDEAL KADROSU VE PERFORMANSI İLE OLDUKÇA İYİ DURUMDA ”
Hatayspor’un son durumu hakkında da bilgiler veren Lütfü Savaş, “Biz geçen sene de ilk 10 için hazırlanmıştık. 6. sırada bitirdik. Son iki hafta da sürpriz olmasa Avrupa’ya bile gidebilirdik. Bu sene de son üç haftalık performansımızı lig sonuna taşırsak ilk 4’e girebilecek durumdayız. Ama hedefimize ulaştık. Takımımız ideal kadrosu ve performansı ile oldukça oldukça iyi durumda” ifadelerini kullandı.
“BAŞARILI OLMAK İÇİN PLAN VE PROGRAM OLDUKÇA ÖNEMLİ”
Başarılı olmak için plan ve programın oldukça önemli olduğunu da ifade eden Savaş, “Avrupa’daki takımların ekonomik durumları ve kazançları olduka iyi. Onlar bize göre bu işi daha bilimsel yapıyorlar. Bir yıl sonraki bütçeyi bir yıl önceden hazırlıyor ve alacakları ve verecekleri futbolcuları hazırlıyorlar. Takımın birçok konuda koordinasyonunu sağlıyorlar.Biz de bu iş daha çok bir kişinin eline bakıyor. Hem organizasyon hem de plan ve program konusunda bir adım gerideyiz. Afrika’dan Ortadoğu’dan biraz öndeyiz ama Avrupa’dan birkaç adım gerideyiz. O felsefeye ulaştığımız zaman Avrupa’da başımız dik maç seyredecek günleri bulacağız” diye konuştu.
“AVRUPA’DA SÖZ SAHİBİ OLACAK TAKIMLAR KURMAMIZ LAZIM”
Savaş konuşmasının devamında şu sözleri söyledi: “Önümüzdeki yıllarda biz kaotik bir futbol anlayışı ve insanların moral ve motivasyonunda azalmayı istemiyorsak Avrupa’da da söz sahibi olacak takımlar kurmamız lazım. Uzun metrajlı plan ve program yapmamız ve sadece bir kişiye dayanan bir futbol anlayışından uzaklaşmamız lazım. Takım oyunu oynamak lazım. Biz az çok bunu yapıyoruz. Yöneticiler, teknik ekip ve futbolcular da bu işin içerisinde olmalı.”

reklam


“BİZ EKSİKLİKLERİMİZİ GÖRDÜKÇE BİR AŞAMA KAYDETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Türkiye’deki takımların günübirlik başarılar ile mutlu olduğunu ve bu tutumun yanlış olduğunu da söyleyen Savaş, “Avrupa’da bir iş adamıyla görüştüğünüz zaman on yıllık plan ve programı bellidir. Ama bizde anlık kararlar veriliyor. Öyle olunca da uzun süreli başarı elde edilemiyor. Veya yükselen bir trendte uzun dönem gidemiyorsunuz. Avrupa sadece futbolda değil diğer branşlarda da başarılı. Biz günü birlik organizasyonlarla yetiniyoruz. Biz eksiklerimizi gördükçe bir aşama kaydetmeye çalışıyoruz. O nedenle iki yıllık Süper Lig ekibi olarak çok şükür geldiğimiz mesafe azımsanmayacak bir mesafe. Ama tatmin edici bir mesafe değil. Onun için daha çok çalışılması lazım” dedi.
“ÖNEMLİ OLAN O HAKEMİN TAKIMA SEMPATİ DUYMADAN MAÇI NÖTR BİR ŞEKİLDE YÖNETMESİDİR”
Hakemler ile alınan kararlar ile ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Biz de zaman zaman hakemlerden yakındık ama bunu dışarı yansıtmadık. Her takım zaman zaman haksızlığa uğradığı düşündüğü maçlar var. Ama biz sırf rakip hakem camiasınıa, federasyona ve futbolseverlere saygısızlık olmasın diye toplum içinde paylaşmadık. Önümüzdeki maçlardandan sonra rehabilitasyon ve yeni düzenleme yapılmalıydı. Herkesin kafasında soru işareti oldu. Bu durum daha yumuşak bir şekilde halledilebilirdi. Ne o arkadaşımız rencide olurdu ne de hakem camiası için insanlar negastif düşünmezdi. Bu iş sezon sonunda çözülebilirdi. Herkes hata yapabilir önemli olan o hakemin takıma sempati duymadan maçı nötr bir şekilde yönetmesidir” dedi.
Takımların Avrupa’da başarı elde etmesi için sadece futbolcuların başarılı olmasının yeterli olmadığını da ifade eden Savaş, federasyondan hakemlere kadar herkesin sinerji oluşturacak şekilde bir yapıya sahip olması ile Avrupa’da başarı elde edebileceklerini vurguladı.
Önümüzdeki günlerde Türkiye ve Portekiz’in mücadele edeceği maç öncesi düşüncelerini paylaşan Lütfü Savaş, “ Mili takımımız Portekiz’den geri değil. İki denk takım maça çıkacak. Başarmak zorundayız. Türk futbolunun çıkışa geçiş maçı olur inşallah” diyerek moral ve motivasyonun yüksek tutulması gerektiğini belirtti.
Programın sonunda 1 Nisan’da tüm dünyaya kapılarını açacak olan EXPO 2021 Hatay hakkında konuşan Başkan Savaş, herkesi gastronomiden tarihe, kültürden botaniğe kadar birçok dalın bir arada olacağı organizasyona davet etti.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.