Savaş: Hatayspor pozitif bir takım « Hatay Yeni Haber Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 13:16

Savaş: Hatayspor pozitif bir takım

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Doç. Dr.Lütfü Savaş, D-Smart ‘ın canlı yayın konuğu oldu.

reklam
Savaş: Hatayspor pozitif bir takım
Son Güncelleme :

21 Şubat 2022 - 10:24

186 views

Savaş: Hatayspor pozitif bir takım

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Doç. Dr.Lütfü Savaş, D-Smart ‘ın canlı yayın konuğu oldu.

reklam

Futbol Smart programına konuk olan Başkan Savaş, Hatayspor’un hedeflerini ve yeni yayın ihalesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Süper Lig performanslarının son 10 haftada inişli çıkışlı olduğunu belirten Savaş, genel anlamda takımlarının görüntüsünden memnun olduklarını belirtti.

“YAYIN İHALESİYLE ALAKALI ŞU ANA KADAR GELEN TEKLİFLER YETERLİ DEĞİL”

Yeni yayın ihalesiyle alakalı şu ana kadar gelen tekliflerin yeterli olmadığına değinen Savaş, “ 150 milyon Euro civarından rakamlar artan maliyetler nedeniyle yayın ihalesi için yeterli değil. Süper Lig’de oynayacak bir futbolcu yıllık minimum 800 bin Euro alıyor. Bunu gerekirse federasyonumuz, kulüpler birliğimiz ve Spor Bakanlığımız ortaklaşa bir şekilde çözmesi lazım” dedi.

“HETEROJEN BİR DAĞILIM İLGİYİ ARTTIRABİLİR”

Süper Lig Tv projesinin çok zor göründüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Savaş,  Sadece maç izlemek için insanların dekoder alması çok zor. Homojen bir yapı yerine heterojen bir dağılım ilgiyi arttırabilir. Şu anki görüntü nedeniyle Süper Lige yakışır bir takım kurmak neredeyse imkansı” diye konuştu.

“KALİTENİN ARTMASI İÇİN EKONOMİK GÜÇ GEREKİYOR”

Maçların daha fazla yayınlanması gerektiğinin de altını çizen Savaş şunları söyledi: Avrupa’daki futbol çok hareketli, çok seri. Bizde ise bir maçta 72-73 civarında taç atılıyor, oyun duruyor, tempo düşüyor. Kalitemiz Avrupa Ligleri gibi değil. Kalitenin artması için ekonomik güç gerekiyor. İngiltere ve İspanya’da takımlar 118-119 km mesafe kat ederken bizde 110-111 km’yi zor buluyoruz. Ben TRT’nin maçları yayınlaması ve daha fazla kesime maçların ulaşmasını arzuluyorum. TRT’ye bir çok alanda pay ayrılıyor, bunun bir bölüme futbola aktarılabilir. En yaygın hizmet verebilecek ve fazla kesime ulaşabilecek kanal TRT gibi görünüyor”

“İÇİŞLERİ, ADALET VE SPOR BAKANLIĞIMIZ İLE FEDERASYONUMUZ BU KONUYU ÇOK RAHAT ÇÖZEBİLİR”

Maç yayınlarının kaçak bir şekilde yayınlanmasının önüne geçilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Lütfü Savaş, “Kaçak yayınları kesebilmek için ilgili bakanlıkların çalışma yapması ve federasyonumuzun bu konuda iletişime geçmesi lazım. Bunları kesmek, kapatmak çok kolay. Yasal olarak buraya milyonlarca para veren şirketler rahatlar, daha yüksek rakamlar futbola aktarılır. Türkiye’de en fazla seyredilen spor futbol. Avrupa’da kaçak yayın yok, biz de bunu başarmalıyız. İçişleri, Adalet ve Spor Bakanlığımız ve federasyonumuz bu konuyu çok rahat çözebilir” dedi.

Avrupa ile kıyaslandığı zaman orta seviyede olduklarını belirten Savaş, “Avrupa Kupalarını seyrediyoruz, biz de 1-0’ı bulan takımlar 10-15 dakika top çevirip zaman çalmaya çalışıyoruz. İngiltere’de bunu düşünmüyorlar bile” değerlendirmesinde bulundu.

reklam

“GOL BAŞINA EKSTRA PRİM BİLE MAÇLARIN HEYECAN SEVİYESİNİ ARTTIRABİLİR”

Ligdeki puan sistemi ile ilgili de açıklama yapan Başkan Savaş,”  Önceden 2 puanlı sistem vardı, 3 puanlı sisteme geçmek bile seyir zevkini arttırdı. Gol başına ekstra prim bile maçların heyecan seviyesini arttırabilir. Sistemi iyi kurmak lazım, hocalar takımı ve sonucu düşündüklerinden seyir zevki ikinci planda kalıyor. Seyir zevki artarsa nu lig daha yüksek paralara satılabilir. Bunun için öncelikle barışçıl bir ortam lazım. Maçtan sonra biz hep olumsuz davranışları, hakemleri, olayları konuşuyoruz ve ligin seyir zevkini de düşürüyoruz” diye konuştu.

“POZİTİF VE TATLI BİR KULÜBÜZ”

Savaş, Hatayspor’un başarısı için teknik ekip ve oyuncular ile uyum içerisinde olduklarını da ifade ederek, “ Bugüne kadar yenildiği için Ömer Hoca’ya hiç kızmadım. Futbol tabii ki sonuç oyunu, önemli olan o sonucu alacak atmosferi ve ortamı sağlamak. Hep nasıl daha iyi olabiliriz diye konuşuruz hocamızla. Sonuç endeksli olursak yanlışları düzeltemeyiz. Biz bu anlamda daha pozitif ve tatlı bir kulübüz” dedi.

SAVAŞ, HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR KULÜBÜ’NÜN BAŞARILARINI ANLATTI

Birçok spor dalında önemli başarıların altına imza attıklarını ifade eden Savaş, “ Kadın futbola yeni başladık, 6 transfer yaptık. Ligin 2. yarısı daha iyi olacağız. İşitme Engelli futbol takımımız ligde kaldı, erkek hentbolda sürekli lig çıkan bir takımımız var. Satranca iki yıl ara verildi, son 6 yılda 2 Türkiye şampiyonluğumuz var. Voleybolda 1. Lig’de 3’üncüyüz. Kadın basketbolda daha düşük bütçeli bir takım kurduk ve şu an yedinciyiz. Play-off hedefimiz var. En büyük gücü futbola ayırdık ama amatör takımlarımızı da ihmal etmiyoruz. Her alanda olmak istiyoruz. Günde 1500-1600 kişinin 23 branşta spor yapabileceği bir spor merkezimiz var”dedi.

Başkan Savaş, Son 10 yıldır savaşın gölgesinde olan Hatay’ın geleceğe umutla bakmasının sporla da mümkün olduğunu sözlerine ekleyerek 2 binin üzerinde sporcularının olduğunu ve amatör takımlara da destek verdiklerini sözlerine ekledi.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.