Savaş: EXPO açılışına herkesi bekliyoruz « Hatay Yeni Haber Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 08:29

Savaş: EXPO açılışına herkesi bekliyoruz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, TRT Çukurova Radyosu’nda Expo 2021 Hatay’ı anlattı.

reklam
Savaş: EXPO açılışına herkesi bekliyoruz
Son Güncelleme :

01 Nisan 2022 - 14:09

368 views

Savaş: EXPO açılışına herkesi bekliyoruz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, TRT Çukurova Radyosu’nda Expo 2021 Hatay’ı anlattı.

reklam

Expo’nun Antakya’daki alanında yapılan programda dev organizasyonun anlam ve kıymetini anlatan Savaş, resmi açılışın Hatay halkının katılımıyla, büyük coşku içinde yapılacağını söyledi.

‘HER GELEN 7-8 SAAT ZAMAN GEÇİRECEK’

Expo’da neler var sorusuna Savaş, “Antakya ve İskenderun’da iki farklı alan hazırladık. Bu alanlarda gastronomi, çiçekçilik, büyükşehirlerin kültürünü yansıtan eserler var. Bin 600 metrekarelik Ortak Varoluş Mozaiği’miz, Tıbbi Aromatik Bitkiler Müzemiz,  Medeniyetler Bahçemiz var. Çok büyük doğal biyolojik göletimiz var. Hatay’da tükenmeye yüz tutmuş sepetçilik, kilim işlemeciliği ve ipek dokumacılığı gibi el sanatları bölümümüz var. Bu sanatlar ölmesin diye Sanat Sokağı yaptık. Çocukların eğleneceği bir alan yaptık. Bu alanlara gelen insanların 7-8 saat zaman geçirebileceği bir yer oldu. Çocuklar kendileri için yapılan eğitici ve gelişimlerine katkıda bulunacak aktivitelerle zaman geçirirken ailelerin de gezebileceği ve sonra yemek yiyebilecekleri bir yer burası’ diye yanıt verdi.

‘RESMİ AÇILIŞI HALKIMIZLA YAPACAĞIZ’

Hatay’ın bir Avrupa şehri kadar güvenli olduğunu söyleyen Savaş, gelmek isteyenlerin çekinmemesini, gönül rahatlığıyla Expo’yu ziyaret edebileceklerini ve Hatay’da tatil yapabileceklerini söyledi.

Savaş son olarak Hataylı hemşehrilerine seslenerek, “Resmi açılışı 1 Nisan’da halkımızla yapacağız. Antakya’da Medeniyetler Korosu konseri, İskenderun’da ise Göksel konseri yapılacak. Herkesi bekliyoruz’ dedi.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.