SAMANDAĞ BİBERİ COĞRAFİ İŞARET ALACAK « Hatay Yeni Haber Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 09:51

SAMANDAĞ BİBERİ COĞRAFİ İŞARET ALACAK

TBMM Dijital Mecralar komisyon Başkanı ve Hatay AK Parti milletvekili Hüseyin Yayman Samandağ’da  Biber hasadına katılarak Çiftçilere yardım edip, bereketli ve hayırlı hasatlar diledi.

reklam
SAMANDAĞ BİBERİ COĞRAFİ İŞARET ALACAK
Son Güncelleme :

01 Eylül 2021 - 13:18

127 views

SAMANDAĞ BİBERİ COĞRAFİ İŞARET ALACAK

TBMM Dijital Mecralar komisyon Başkanı ve Hatay AK Parti milletvekili Hüseyin Yayman Samandağ’da  Biber hasadına katılarak Çiftçilere yardım edip, bereketli ve hayırlı hasatlar diledi. Yayman, Covid 19 salgını çiftçiliğin ve tarımın önemini artırdı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi daima üreten ve çalışan çiftçilerimizin yanındayız. Yanlarında olmaya devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

TARIMI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yılın son Samandağ biberi hasadı yapıldı. Tadı ve faydalarıyla insanların vazgeçilmezi olan Samandağ Biberinin son hasadı AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşti. Hüseyin Yayman ve Murat Kütük, hasada eşlik ederek, çiftçilerle beraber biber topladı. Hasat sonrası konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Samandağ biberinin şifa deposu olduğunun altını çizdi. Samandağ biberinin kansere karşıda koruma sağladığına değinen Yayman şunları söyledi; “Samandağ biberi hasadının son döneminde çiftçilerimize yardım etmeye geldik.

Samandağ biberi gerçekten bir şifa deposu, metabolizmayı hızlandıran, C vitamini olan, bağışıklık sistemini güçlendiren, kansere karşı insan vücudunda koruma sağlayan ve günümüzün en büyük problemlerinden olan obeziteye karşı Samandağ biberi inanılmaz fayda sağlayan bitkilerimizden bir tanesidir. Lezzeti ve inceliğiyle hem Samandağ’ımıza hem de Hatay’ımıza önemli bir ekonomik girdi sağlayan önemli ürünlerimizden bir tanesidir.” Yayman; “Salgın süreci tarımın önemini ortaya çıkardı, üretmenin çalışmanın önemini ortaya çıkardı ve Korona ile beraber dünyanın geleceğinin tarımda olduğu ve dünyada ne kadar önemli olduğunu keşfettik. Samandağ biberinin tanınırlık ve bilinirlik bakımından artık daha çok tanıtacağız, insanların bu biberi daha çok tüketmesini sağlayacağız” diye konuştu.

SAMANDAĞ BİBERİ DAHA ÇOK TANITILACAK

Samandağ’ın sadece turizm değil tarımda da önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, “Samandağ bizim için tarım ve emeğin başkentidir. Pandemi sürecinde tarımın ne kadar öneme sahip olduğunu gördük. Samandağ’da tropikal meyveler dahil her türlü meyvenin yetişme imkanı var, son derece güzel bir iklime sahip. Kentimizin Samandağ biberi de çok ayrı bir yer teşkil ediyor. Özellikle zayıflamak isteyenler Samandağ biberini istiyorlar. Benimde bizzat arkadaşlarım tarafından zaman zaman biber talepleri geliyor. Sayın milletvekilimizle beraber de artık biberimizin tanıtımını daha kalabalık yerlerde gerçekleştireceğiz. Samandağ biber artık hak ettiği yeri pazarlarda, manavlarda alacaktır inşallah” şeklinde konuştu. Çocukluğundan bu yana Samandağ biberi yetiştirdiklerini söyleyen tarla sahibi çiftçi Semira Yüksek ise, “Bu işi senelerdir sürdürüyoruz, ekmeğimizi Samandağ biberinden kazanıyoruz” ifadelerini kullandı.

reklam

COĞRAFİ İŞARET ALINACAK

Yayman konuşmasının sonunda “Antakya Ticaret ve Sanayi odamızla birlikte şifa deposu olan Samandağ biberi için Coğrafi işaret için girişimini yakından takip ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda Samandağ biberi için coğrafi işareti alacağız.” sözlerini kullandı. Mağaracık mahallesindeki son Biber hasadına Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, AK Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, mağarack Muhtarı Nazım bey, İlçe Tarım Müdürü Öner Sertkol, İlçe emniyet müdürü Asuman hanım, Muhtarlar Dernek Başkanı Mahir bey ve çiftçiler de katıldı.

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.