Şahin: Vatandaşlar Ekonomik Buhran İçinde! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 15:16

Şahin: Vatandaşlar Ekonomik Buhran İçinde!

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, bir grup milletvekiliyle birlikte meclis başkanlığına sunduğu önergede, vatandaşın ekonomik buhran içinde, aç, borç içinde ve çaresiz olduğunu bildirdi.

reklam
Şahin: Vatandaşlar Ekonomik Buhran İçinde!
Son Güncelleme :

28 Haziran 2022 - 14:14

234 views

Şahin: Vatandaşlar Ekonomik Buhran İçinde!

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, bir grup milletvekiliyle birlikte meclis başkanlığına sunduğu önergede, vatandaşın ekonomik buhran içinde, aç, borç içinde ve çaresiz olduğunu bildirdi.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

AK Parti’nin 20 yıllık iktidarı ve 4 yıllık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi vatandaşları ağır bir ekonomik buhran içine soktuğunu belirten Şahin, alım gücünün her geçen gün düştüğü, ülkemizin değerlerinin bir avuç seçilmişe aktarıldığı bir döneme şahit olduğumuzu bildirdi. 4 yıllık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde bu durumun iyice belirgin hale geldiğini ve toplumun her kesimi tarafından hissedilir olduğunu belirten Şahin, AKP iktidarları boyunca göz göre göre ülkemizin ekonomik bir kriz içine sürüklendiğini, liyakatsiz ekonomi yönetimi, devlet ciddiyetinden uzak yaklaşımların AKP’nin sebep olduğu ekonomik krizi her geçen gün derinleştirdiğini ve vatandaşlarımızı çaresiz bıraktığını ifade etti.

VATANDAŞ BORCU BORÇLA ÖDÜYOR

Ekonomik duruma dikkat çeken Vekil Şahin; ”Ağır ekonomik buhran içinde vatandaşlarımız temel yaşamsal ihtiyaçlarını gideremez durumdadır. Beslenmeden sağlığa giyimden barınmaya vatandaşlarımızın gereksinim duyduğu ihtiyaçlar karşılanamaz hale gelmiştir. Ağır ekonomik şartlar altında ihtiyaçlarını gidermeye çalışan vatandaşlarımız borcunu borçla ödemeye başlamış, bankalara ve şahıslara borçlanmak zorunda kalmışlardır. Adalet Bakanlığı Adli İstatistikleri verilerine göre, 2021 yılında 32 milyonun üzerinde dosya icra ve iflas dairelerinde bulunmaktadır. Buna göre, 2021 yılındaki icra ve iflas dosyalarının 2 milyon 904 binini, mahkeme kararı bulunan dosyalar, 27 milyon 314 binini ise mahkeme kararı bulunmayan dosyalar oluşturmuştur. Adliyelerdeki 4 bin 490 dosyanın ise ‘iflas’ türü altında sınıflandırıldığı belirtilmiştir. Bu yılın ilk altı ayında 4 milyon 209 bin dosya icra ve iflas dairelerine gelmiştir. Artan icra ve iflas dosyaları toplumda büyük kırılmalara sebep olmaktadır.” diye konuştu.

Reklam

VATANDAŞ, GELİRİYLE KENDİNİ İDAME ETTİREMEYECEK DURUMDA

Enflasyon rakamlarına dikkat çeken Vekil Şahin; ”Enflasyon karşısında her geçen gün değeri kaybolan paramız ve her gün zamlarla vatandaşlarımızın borç yükü her geçen gün artmaktadır. Artan fiyatlar karşısında vatandaşlarımız kredi kartı ile alışveriş yapmak zorunda kalmaktadır. Bankalararası Kart Merkezi’nden alınan verilere göre 88 milyondan fazla kredi kartı kullanılmaktadır. Son bir yılda 10 milyon yeni kredi kartı aboneliği başlamıştır. TÜİK verilerine göre 2021 yılı itibariyle 22 milyon 738 bin 300 çocuk nüfusumuz vardır. Bu durum göstermektedir ki 18 yaşından büyük nüfusumuzun kullandığı 1’den fazla kredi kartı bulunmaktadır. Vatandaşlarımız mevcut gelirleri ile kendilerini idame ettiremeyecek durumdadır. Bu bağlamda vatandaşlarımızın ağır bir borç yükü altında kalması ve icra dosyalarındaki artış ile ilgili sorunların ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırması açılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.