SAADET PARTİSİ GİK ÜYESİ PROF. DR. NECMETTİN ÇALIŞKAN: HATAY’IN SORUNLARI ACİL ÇÖZÜM BEKLİYOR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 10:49

SAADET PARTİSİ GİK ÜYESİ PROF. DR. NECMETTİN ÇALIŞKAN: HATAY’IN SORUNLARI ACİL ÇÖZÜM BEKLİYOR

reklam
SAADET PARTİSİ GİK ÜYESİ PROF. DR. NECMETTİN ÇALIŞKAN: HATAY’IN SORUNLARI ACİL ÇÖZÜM BEKLİYOR
Son Güncelleme :

10 Mayıs 2019 - 13:52

212 views

SAADET PARTİSİ GİK ÜYESİ PROF. DR. NECMETTİN ÇALIŞKAN: HATAY’IN SORUNLARI ACİL ÇÖZÜM BEKLİYOR

Saadet Partisi Hatay İl Teşkilatı, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği basınla buluşma iftar programı çerçevesinde Hatay’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çalışkan yaptığı konuşmada, Hatay’ın ulaşım, altyapı ve sağlık alanında sorunları var. Bu sorunların çözümü için başkanları milletvekillerini göreve davet ediyorum dedi.

Antakya’da bir otelde gerçekleşen iftar programına Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, Saadet Partisi GİK Üyesi Prof. Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi Hatay ve Antakya teşkilatı üyeleri, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

EĞE: RAMAZAN İSLAM ÂLEMİNE HAYIRLAR GETİRSİN

Hep beraber yapılan iftarın ardından ilk olarak konuşan Eğe, iftar programına katılan basın mensuplarına teşekkür etti.

Eğe konuşmasında, “Hepiniz en kalbi duygularımla selamlıyorum. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar programına hoş geldiniz. Mübarek bir aydayız. Ramazan ayının, ilimize, ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Geçen aylarda şehitler verdik. Gazilerimiz oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Hepiniz hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞKAN: İLİN YÖNETİCİLERİ KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMELİDİR

Saadet Partisi GİK Üyesi Prof. Dr. Necmettin Çalışkan ise yaptığı konuşmada, “Saadet Partisi olarak sizlerle geleneksel olarak bir araya geliyoruz. Bugün ülke olarak önemli bir badire atlatıyoruz. Seçimlerden sonra ülke bir süre kafa dinleyecek, artık hizmetlere odaklanılacak derken yeni bir seçimin arifesindeyiz. İnşallah 23 Haziran seçimleri ülkede bir kaosa, gerginliğe, kamplaşmalara yol açmaz. Ülke olarak ciddi krizlerle karşı karşıyayız. Tarım ülkesi olarak her şeyi ithal ettiğimiz domatesin, patlıcanın bulunmadığı bir dönemde artık insanlar gelecekten endişe duymaya başladı. Artık ana gündem ülkenin kalkınması, üretime yönelik tedbirlerin alınması olmalıydı. Ama seçim sonuçlarına razı olmayarak yeni bir seçime gidiliyor. Doğrusu bu hoş karşılamadığımız bir manzara. Sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı göstermesi gerekir. Ülkemizin bu süreci kolay şekilde atlatmasını temenni ediyorum. Hatay’ımız çok önemli günler yaşıyor. AB büyükelçileri Hatay’a gelmişti. Önceki gün de NATO Genel Sekreteri Hatay’daydı. Bilindiği üzere NATO askeri bir kuruluştur. Savaş yapmak üzere var olan bir kuruluştur. NATO yalnızca savaş yapan kurumdur. Bu kurumun en üst düzey temsilcisinin ilimize gelmesini, ilimiz didik didik incelemesini sakıncalı buluyoruz. Bu ziyaretle ilgili kamuoyuna yeterli açıklama yapılmamıştır. Büyükelçilerin bu kadar yoğun şekilde gelmelerini anlamış değilim. Bölge ziyaretleri kapsamında Hatay’a gelseler anlarım. Ama bir ile gelip 3-4 gün kalıyorsa burada yetkililerin kamuoyunu doyurucu bilgiler vermeleri gerekmektedir” dedi.

MECLİS BİNASININ HATAY’A KAZANDIRILMASINA SEVİNDİM

Atatürk Caddesi’nde bulunan meclis binasının ve Adalı konağının Hatay halkının hizmetine sunulmasından dolayı oldukça mutlu olduğunu belirten Çalışkan, “Meclis binasının v Adalı konağının kamulaştırılmasına sevindim. İnşallah hiçbir şaibeye mahal vermeden bu bölge Hatay halkının hizmetine sunulur ve güzel bir meydan olur. İnşallah dağın fare doğurması gibi bir sonuçla karşılaşmayız. İlimizin bir diğer sorunu Suriyeli kardeşlerimizin varlığıdır. Zaten bu noktada hükümet yeterli hiçbir çalışma yapmadı. Yaptığı tek şey Suriyelilerin hastanelerde bakımını yapmak ve kampları tavsiye etmeye çalışmak oldu. Ama Hatay’ın esnafının sorununun nasıl çözüleceği ile ilgili hiçbir çalışma yoktur. Hatay’da işsizler ordusuna yeni bireyler katılmaktadır. Burada Hatay’a özgü çözümler bulunmalıdır. Bakanların ilimizi seçim dönemlerinde ayakyoluna çevirip, seçimden sonra Hatay’ı ağızlarına bile almamaları Hatay’ın en büyük sorunlarından biridir. Mart ayında Hatay 1 haftada 5 bakanı art arda gördü. Şehir adeta abluka altındaydı. Kurumlara yaptıkları ziyaretlerle adeta Hatay cennetten bir köşe olacak şeklinde demeçler veriyorlardı. Ama seçimden sonra hiçbir gelişme yaşanmadı. Milletvekilleri de bu konuda yetersiz kaldı. Milletvekilliği sadece cenaze merasimlerinde boy göstermekle olunmaz. Bu ilin sorunlarına sahip çıkacak insanlara ihtiyaç var. Seçimleri yeni tamamladık. Başkanlara görevlerinde başarılar dilerim. Her yaptıkları icraatı alkışlayacağız. Her yaptıkları beceriksizlikte de karşılarında olacağız. Bugüne kadar yaptıkları icraatları soracak olursanız, 40 günden beri hiçbirinin icraatını göremedik. Sadece kamuoyuna fotoğraf vermekle meşguller. Hatay’ın altyapı, ulaşım, sağlık ile ilgili önemli sorunları var. Bunun için başkanları acilen göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.  (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.