Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 23:23

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi

reklam
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi
Son Güncelleme :

11 Nisan 2019 - 10:09

154 views

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi

“Kendi kendine yeten 7 ülke de birisi olan Türkiye bugün patatese soğana muhtaç hale getirildi”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi

NE YAPILACAKSA YAPILSIN LAFLA OLMAZ

Saadet Lideri Karamollaoğlu gazetecilerin Berat Albayrak’ın açıkladığı reform paketi ile ilgili sorusuna “şu anda üretime katkı sağlamayan devlet yatırımların tamamının durdurması icap eder. Durdurduk desinler ellerini öpeyim.

İkinci yapılması gereken reform “israf”; Yeter yahu boğulduk şu binalardan. Bunlardan bir vazgeçsinler ellerinden öpeyim.

Bu tasarruf sağlandıktan sonra esas sormak istediğimiz şu; arkadaş tarımın ayağa kalkması için tarıma verdiğiniz 16 milyarlık desteği en azından 45 – 50 milyara çıkaracak mısınız çıkarmayacak mısınız bunu bir söyleyin? Bu destek olmadan tarım ayağa kalkmaz.

Bu destek olmazsa tarım ölür. Tarım ortadan kaldırılıyor. Kendi kendine yeten 7 ülke de birisi olan Türkiye bugün patatese soğana muhtaç hale getirildi. Ne yapılacaksa yapılsın lafla olmaz.

İstanbul’da seçimin yenilenmesi tartışmalarına değinen Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Seçimlerin nasıl yapılacağı, nasıl netileneceği, bu neticeyi kimin kimin karar vereceği, son mercinin neresi olduğu belli. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) karar verecek. Türkiye’de başta hükümet olmak üzere herkes bu karara uyacak. YSK’nin vereceği karar için son tarih, zannediyorum ayın 14’ünde doluyor; dolduğu zaman da biz bunu göreceğiz. Hangi kararı verirse hoşumuza gitsin gitmesin biz o karara uyacağız. Uymamız gerekir kanaatindeyim.

YSK’nın da böyle bir noktada seçimlerin yenilenmesi gibi bir karar verebileceğine ihtimal vermiyorum. Seçimlerin yenilenmesine bugüne kadar ancak karar verirse Türkiye Büyük Millet Meclisi karar verir. O da kısmi olur mu; şimdiye kadar hiç olmadı. Mahalli seçimlere Meclis karar veremiyor, Anayasada belirtildiği için. Ancak genel seçimlere doğrudan doğruya Meclis karar verir, Cumhurbaşkanıyla beraber. Seçimlerin yenilenmesine bir ihtimal vermiyorum.”

Bu bir parti meselesi değildir

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ziyareti öncesi İstanbul seçimlerine ilişkin yaptığı “”hiç kimse çıkıp 14 bin oyla çıkıp seçimi kazandım demesin” açıklamasını “Bu bir parti meselesi değildir, adalet meselesidir. Bu seçimde bağımsız bir tavır takınan tek bir devlet yetkilisi olmamıştır.

Seçim sonuçları noktasında karar verecek olan yetkili merci Yüksek Seçim Kuruludur. İçişleri Bakanı devreye girerse, seçimlere şaibe karıştığı algısı anlaşılır. Yüksek Seçim Kurulu üzerinde ciddi bir psikolojik baskı oluşturulmak isteniyor. Artık Türkiye’de seçime giderken bağımsız olacağına inandığımız İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve Ulaştırma Bakanı ne yazık ki kalmadı.

Sayın Erdoğan, ‘hiç kimse çıkıp 14 bin oyla çıkıp seçimi kazandım demesin’ dedi. İster 14 bin oy alsın, ister 14 oy alsın kim fazla oy alırsa o seçimi kazanır. Bu bir parti meselesi değildir, adalet meselesidir.” diye konuştu.(Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.