REYHANLI BELEDİYESİ DESTEKLERİYLE HATAY’DA 100 DEPREMZEDE NİŞANLI ÇİFTE, TOPLU DÜĞÜN YAPILIP ÇEYİZ DESTEĞİ VERİLECEK « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 12:25

REYHANLI BELEDİYESİ DESTEKLERİYLE HATAY’DA 100 DEPREMZEDE NİŞANLI ÇİFTE, TOPLU DÜĞÜN YAPILIP ÇEYİZ DESTEĞİ VERİLECEK

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Hatay’da, 100 nişanlı çifte toplu düğün yapılarak çeyiz desteği verilecek.

reklam
REYHANLI BELEDİYESİ DESTEKLERİYLE HATAY’DA 100 DEPREMZEDE NİŞANLI ÇİFTE, TOPLU DÜĞÜN YAPILIP ÇEYİZ DESTEĞİ VERİLECEK
Son Güncelleme :

21 Temmuz 2023 - 22:16

304 views

REYHANLI BELEDİYESİ DESTEKLERİYLE HATAY’DA 100 DEPREMZEDE NİŞANLI ÇİFTE, TOPLU DÜĞÜN YAPILIP ÇEYİZ DESTEĞİ VERİLECEK

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Hatay’da, 100 nişanlı çifte toplu düğün yapılarak çeyiz desteği verilecek.

Reyhanlı Belediyesi, Türkiye Diyanet Vakfı, Mehir Vakfı, Mehir Aile Derneği, Hatay ve Konya müftülüklerinin başlattığı “Hatay Toplu Düğün Projesi”nin tanıtım toplantısı, Hatay İl Müftülüğü binasında gerçekleştirildi.

Programda konuşan Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, hayatın normalleşmesi, toplumda aile yapısının korunması, yaşanan deprem felaketi neticesinde hayalleri ve çeyizleri enkaz altında kalan gençlerimizin hayallerine kaldıkları yerden devam etmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi.

İHTİYAÇ SAHİBİ 100 ÇİFTİMİZİ EVLENDİRECEĞİZ

Konuşmasının devamında Başkan Hacıoğlu: “Reyhanlı Belediyesi, Konya Mehir Vakfı ve Hatay İl Müftülüğü ortaklığında gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz toplu düğün etkinliğimiz için bir aradayız. Bilindiği gibi hepimizi derinden etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarma mücadelesi içerisindeyiz. Bu vesile ile ihtiyaç sahibi 100 çiftimizi evlendireceğiz. Reyhanlı Belediyesi ve Hatay Müftülüğü ev sahipliğinde genç çiftlerimizin düğünlerini Reyhanlı stadyumunda bir konser eşliğinde yapacağız ve İnşallah onlara çeşitli katkılar sunacağız.  Yaptığımız bu hayırlı işte emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah çiftlerimize Vatana, Millete ve İslam’a hizmet edecek evlatlar nasip etsin diyorum ve hepinizi saygı ile selamlıyorum.” Diye konuştu.

Toplumu ve Aileyi Korumak Hepimizin Görevidir

Programda konuşan Hatay İli Toplu Düğün Organizasyonu Heyeti Adına; Hatay İl Müftüsü Mevlüt TOPÇU’da konu ile ilgili yaptığı açıklamada: Bugün burada depremde hayalleri yıkılan Hataylı gençlerimize umut olacak hayırlı bir müjdeyi vermek üzere toplanmış bulunmaktayız. Konya’dan gelen misafirlerimiz var. Konya İl müftümüz, Reyhanlı Belediye başkanımız, Mehir Vakfı Başkanımız ve Mehir Aile Derneği Başkanımız buradalar. Hep birlikte Hataylı 100 çiftimizin toplu düğün müjdesini buradan sizlerin aracılığıyla duyurmak istiyorum. Bugün yaşanan bazı olumsuzluklar gösterdi ki toplumun en önemli kurumu Ailedir. Toplumu ve Aileyi korumak hepimizin görevidir.

Kurulacak Bu Yuvalar Sayesinde Geleceğe Umutla Bakacak Nesiller Yetişecektir

Sevgili peygamberimiz (sav) in “Evleniniz çoğalınız ben ahiret günü sizlerin çokluğuyla iftihar edeceğim.” hadis-i şerifinden ilham alarak yola çıktığımız bu projedeki hedefimiz; hayatın normalleşmesi, toplumda aile yapısının korunması yaşanan deprem felaketi neticesinde hayalleri ve çeyizleri enkaz altında kalan gençlerimizin hayallerine kaldıkları yerden devam etmelerini sağlamak ve yaralarını sarmaktır. Bugün bizler Hatay İl Müftülüğü, Konya il Müftülüğü, Reyhanlı Belediyesi, Mehir Vakfı ve Mehir Aile Derneği olarak Hatay Toplu düğün projesini hayata geçiriyoruz.. Başvurularımız Bugünden başlayıp 16 Ağustos 2023 Tarihine kadar Hatay il Müftülüğüne yapılacaktır. Değerlendirmede Türkiye Diyanet Vakfı kriterleri esas alınacaktır. Evlilik yapacak nişanlı çiftlerin 18-40 yaş arasında olması, ilk evliliklerini yapıyor olması, mal varlığı olmaması, üzerinde kayıtlı araç olmaması ve vergi mükellefiyeti olmaması gerekmektedir. 16 Eylül 2023 Cumartesi günü de inşallah Reyhanlı Tayfur Sökmen Stadyumunda toplu düğün yapılacaktır. Kurulacak bu yuvalar sayesinde geleceğe umutla bakacak nesiller yetişecektir. Bu güzel projede benimde bir katkım olsun, bu iyilik yarışında ben de varım diyen kardeşlerimiz şu hesap numaralarına az çok demeyip katkı sağlayabilirler.


Hesap Adı:TÜRKİYE DİYANET VAKFI GENEL MERKEZİ HATAY ŞUBESİ,
IBAN: TR17 0021 0000 0002 6965 6000 01
Hesabına ve yine
HESAP Adı: TURKIYE DIYANET VAKFI GENEL MERKEZI KONYA ŞUBESİ.
IBAN: TR03 0001 0004 6100 0019 7567 29
İban numaralarına katkıda bulunabilirler.
Afetin ilk gününden beri halkımızın yanında ve yardımında olan bizlere her türlü maddi manevi desteğini esirgemeyen Konya müftülüğümüze ve kıymetli hayırseverlere bugün yine yanımızda oldukları için hassaten Konya İl Müftümüz Prof. Dr. Ali ÖGE hocamıza teşekkür ediyoruz.
Aynı şekilde Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanımız Mustafa ÖZDEMİR Bey’e, Mehir Aile Derneği Başkanı Abdurrahman TEKİN Bey’e, yönetim kurulu üyeleri Mustafa OFLAZ ve Mustafa ALTUNTAŞ’a çok teşekkür ediyoruz.
Yine Proje paydaşımız ve ortağımız Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet HACIOĞLU Bey’e de ayrıca teşekkür ediyorum.
Ve Siz Saygı Değer Basın mensuplarına medeniyetler şehri Hatay’ımızda ihtiyaç sahibi 100 nişanlı çiftimizi evlendirme niyetiyle yola çıktığımız bu güzel projeye desteğinizden ve bugün burada olduğunuzdan dolayı hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Bu toplu düğün projemizin Hatay’ımıza, Ülkemize hayırlar güzellikler getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyor saygılar sunuyorum. Kalın sağlıcakla Allah’a emanet olun” dedi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.