REYHANLI BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN ŞANVERDİ’NİN KADİR GECESİ MESAJI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

16 Nisan 2024 - 23:18

REYHANLI BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN ŞANVERDİ’NİN KADİR GECESİ MESAJI

reklam
REYHANLI BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN ŞANVERDİ’NİN KADİR GECESİ MESAJI
Son Güncelleme :

30 Haziran 2016 - 15:13

219 views

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’nin Kadir Gecesi Mesajı

        İslam âlemi olarak hüzün ile sevinci birlikte yaşıyoruz. Hüznümüz Ramazan ayına veda etmemizdendir. Sevincimiz ise; bin aydan hayırlı Kadir Gecesine kavuşuyor olmamızdandır.

Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Ramazan ayının 26. gecesi olan Kadir Gecesiyle Ramazan ayının manevi doruğuna erişeceğiz. Bütün insanlık için hidayet rehberi olan Kur’an-ı Kerim’in bu gecede indirilmeye başlanmış olması; Kadir Gecesi’ni diğer bütün zaman dilimlerinden üstün kılan özelliğidir. Yüce Kitabımız; bize manevi derinliğinde arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecenin; “bin aydan daha hayırlı” (Kadr, 97/1-5) olduğunu bildirir. Kadir gecesi, insanlık için kurtuluş reçetesi olan Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, rahmet ve esenliğin bütün dünyayı kuşattığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir kutlu gecedir.

Bu gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesi, Ramazan ayının önemini daha da belirgin kılmaktadır. İnsanları engin düşünmeye ve değerlendirmeye yönlendiren bu gecenin, her zaman ve mekânda muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumu toplum yapan özelliklerin başında sayılabilecek olan saygı ve sevginin bu gecede daha da mayalanacağına ve gönüllerde hayat bulacağına inanmaktayız.

Kadir Gecesi gibi mübarek bir gecenin, millet olarak aramızdaki; sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı artırmasına, paylaşmayı ve özveriyi pekiştirmesine vesile olmasını temenni ediyor, yakın ve uzak çevremizde savaş ve şiddetin yerini adalet ve sevginin, barış ve huzurun almasını diliyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimin ve tüm hemşerilerimin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.