PİHAVA:”Reyhanlı, suç cenneti olmayacak” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 00:01

PİHAVA:”Reyhanlı, suç cenneti olmayacak”

Reyhanlı’da yaşlı bir kadına yönelik çirkin eylemin yankıları sürüyor.

reklam
PİHAVA:”Reyhanlı, suç cenneti olmayacak”
Son Güncelleme :

27 Haziran 2021 - 11:26

287 views
Reyhanlı, suç cenneti olmayacak
Reyhanlı’da yaşlı bir kadına yönelik çirkin eylemin yankıları sürüyor. Reyhanlı ilçesinde Çarşamba günü yaşanan, yaşlı bir kadına yönelik hırsızlık, gasp ve çirkin eylemin ardından olayın sanığı tutuklanırken, ilçe halkı adeta ayaklandı ve olaya büyük tepki gösterdi. Reyhanlı ilçe merkezinde toplanan ilçe yöneticileri ve vatandaşlar, ilçenin, suç işleyenler için cennet olmadığını ve buna izin verilmeyeceği mesajını verdi. Milletvekili İsmet Tokdemir, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu ilçedeki STK temsilcileri ile duyarlı vatandaşların katıldığı, ilçe merkezindeki tepki toplantısında ortak basın açıklamasını, Reyhanlı Çerkes Derneği Başkanı Uğur Pihava okudu.

PİHAVA: SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Pihava, ilçe halkı adına tepkilerini şöyle dile getirdi: “Ülke genelinde artan ve öfkemizi büyüten kadına şiddet, taciz, tecavüz gibi olaylardan biri, 23 Haziran 2021’de Reyhanlı’da yaşandı. Yalnız yaşayan bir kadının evine dün sabah zorla giren şahıs, sadece hırsızlıkla yetinmedi, akla gelebilecek bütün kötülükleri yaptı. Öfkemiz çok büyük ve eğer Reyhanlılar olarak tepki göstermezsek, bu çirkinliklerin artarak devam edeceğine inanıyoruz. Sabıka kaydı dolu olduğu halde, bir gün bile hapishanede yatmamış ve sokaklarda serbestçe dolaşan bu alçak kısa sürede tespit edilip yakalanmışsa da, sokaklarında, sabahlara kadar hiçbir korku olmaksızın kadınlı kızlı, çoluklu çocuklu rahatça dolaştığımız Reyhanlı’da, artık kapılarımızı kilitlemeden, kendimizi güvende hissetmeden yaşamak içimize sinmiyor ve suçlunun yakalanmış olması da öfkemizi bitirmiyor. Hepimizin, zaman zaman evde yalnız kalan, bahçede oturan, çarşıya çıkan kızları, kız kardeşleri, anneleri var. Onları ‘demir kafes evlere’ kilitleyerek ve ‘acaba bugün kime bir kötülük yapılacak’ diye kaygı duyarak yaşayamayız. Reyhanlı’nın yetkililerini ve güvenlik güçlerini, hırsızlarla, uyuşturucu müptelalarıyla ve bütün suç odakları ile daha etkili mücadele etmeye çağırıyoruz. Reyhanlı, suça ve suçluya göz açtırmamalı. Reyhanlı halkı, eskiden olduğu gibi, barış ve huzur içinde kardeşçe yaşayabilmelidir. Sürecin yakın takipçisi olacağımızı, bu şahsın, yine ve hiçbir şey olmamış gibi sokaklarda serbestçe dolaşmasını asla kabul etmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Reyhanlı bir suç cenneti olmayacak, Reyhanlı’da kimse masum bir insana kötülük yapamayacak, buna izin vermeyeceğiz!”
REKLAM

SANIK TUTUKLANDI, CEZAEVİNDE
Çarşamba günü yaşana çirkin olayın ardından, Reyhanlı Polisi, şüpheliyi yakaladı ve gözaltına aldıktan sonra adli makamlara çıkardı. Perşembe günü adliyeye çıkartılan sanık, tutuklandı ve İskenderun’a götürülerek buradaki cezaevine konuldu. Olayla ilgili Reyhanlı Kaymakamlığı şu açıklamayı yaptı: “Kurtuluş Mahallesi Albay Şükrü Kanatlı Caddesi’ndeki adreste yaşayan 78 yaşındaki teyzemize yönelik çirkin olay üzerine, hızla hareket edilerek, menfur olayın faili güvenlik kuvvetlerimizce yakalanıp adli makamlara teslim edilmiş ve aynı gün tutuklanarak İskenderun T tipi Kapalı Cezaevine gönderilmiştir. Çirkin olayın failine hak ettiği cezayı Yüce Türk Adaleti verecektir.”
REKLAM
reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.