Özyurt: Ben Hatay’ın öz evladıyım « Hatay Yeni Haber Gazetesi

1 Mayıs 2024 - 17:03

Özyurt: Ben Hatay’ın öz evladıyım

Özyurt Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt, Hatay’a yapacağı mühimmat fabrikası için ziyaret ve istişarelerini sürdürüyor.

reklam
Özyurt: Ben Hatay’ın öz evladıyım
Son Güncelleme :

02 Mart 2022 - 16:43

239 views

Özyurt: Ben Hatay’ın öz evladıyım

Özyurt Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt, Hatay’a yapacağı mühimmat fabrikası için ziyaret ve istişarelerini sürdürüyor.

Özyurt, Vatanını Sevenler Federasyonu Hatay İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Vatanını Sevenler Federasyonu Hatay İl Başkanı Hasip Aslanoğlu ve federasyon yöneticileri tarafından karşılanan Özyurt, projesinin detaylarını anlattı.

1000 KİŞİ İSTİHDAM EDECEĞİZ

Burada açıklama yapan Özyurt, “Ben Hatay’ın öz evladıyım. Antakya’ya bağlı Karlısu Mahallesi’nde doğdum. İstanbul’da kurduğumuz silah fabrikasının yanı sıra bir de mühimmat fabrikası kurmayı istiyorduk. Çok farklı illerden teklif geldi.

Ancak ben Hataylı olmam dolayısıyla bu yatırımı kendi memleketimize yapmayı istedik. Bu çerçevede arazi arayışımız vardı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş ve Belen Belediye Başkanımız İbrahim Gül bizlere çok yardımcı oldu. Belen’de 88 dönümlük bir araziyi satın aldık. 1 ay içinde de inşaata başlayacağız. 6 ay gibi bir süreçte inşaatı tamamladıktan sonra da faaliyete başlayacağız. Gerekli makinelerin de siparişini verdik. 1000 işçi çalıştıracağımız fabrikamıza Hatay’ın her bölgesinden vatandaşımızı alacağız.

SİYASİ İKBAL HEDEFİM YOK

Hatay’da 2010 yılından bu yana büyük sıkıntılar vardı. Biz de bunun bilincindeydik. Bu sebeple Hatay’a yatırım yapma kararı aldık. Burada şunu da açık yüreklilikle söyleyeyim. Bize yardımcı olan siyasiler gibi engel olmaya çalışanlar da oldu. Ben Hatay sevdalısı birisi olmasam çoktan başka yerde yatırım yapmıştım. Ancak benimle ilgili siyaset için kendini pazarlıyor. Aslında yatırım yapmayacak dedikoduları çıktı. Benim şu an için siyaset yapma fikrim yok. Siyaset yapmayacağım demiyorum. Ama yapacağım da demem. Halkımız bizi nerede görmek isterse orada oluruz. Ancak milletvekilliği için de 50 Milyon dolar çok uçuk bir rakam. 50 Milyon Dolar yatırım yapsan seni değil vekil başka ülkede devlet başkanı yaparlar. Bu açıdan bakacak olursak ben kazandığımı kendi memleketime harcamak, buradaki insanlara yeni iş kapısı açmak için Hatay’a geldim” dedi.

reklam

Burada Başkan Aslanoğlu, Özyurt’a yapacağı yatırımın hayırlı olması dileklerini ileterek kendilerine düşen ne görev varsa seve seve yardımcı olabileceklerini kaydetti.

Özyurt, Vatanını Sevenler Federasyonu yöneticilerine teşekkür ederek ziyaretini sonlandırdı.

Haber-Fotoğraf: Levent AŞKAR

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.