ÖZTÜRK: GEZİ 9 YAŞINDA « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 16:18

ÖZTÜRK: GEZİ 9 YAŞINDA

Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Mustafa Özçelik, Gezi Direnişi’nin 9. yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

reklam
ÖZTÜRK: GEZİ 9 YAŞINDA
Son Güncelleme :

02 Haziran 2022 - 23:35

190 views

ÖZTÜRK: GEZİ 9 YAŞINDA

Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Mustafa Özçelik, Gezi Direnişi’nin 9. yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Özçelik’e oda üyeleri de eşlik etti.
Başka Özçelik yayınladığı açıklamada; “Ülke tarihimizin en kitlesel ve uzun süreli halk hareketlerinden biri olan Gezi Direnişi bugün 9 yaşında. Özgürlüğü, demokrasiyi, barışı, kardeşliği savunduğumuz, yan yana, omuz omuza mücadele ettiğimiz, dayanışmanın güzelliği ile büyüyen, daha güzel bir ülke, daha güzel bir dünya için hep beraber mücadele ettiğimiz Gezi 9 yaşında. Ülkemizde yaşanabilir çevre hakkını engelleyen, tarihi ve doğal dokuyu tahrip eden ve kültürel değerleri yozlaştıran merkezi-yerel yönetim politikalarına karşı en özgün kentsel muhalefet hareketi olan Gezi Direnişi, farklı toplumsal kesimleri içine alarak büyümüş, Türkiye’nin onlarca kentine yayılmış 7’den 70’e herkes tarafından kitlesel olarak sahiplenilmiştir. Bununla beraber, Topçu Kışlası’nın yeniden inşasını da içeren Taksim Meydanı ve Gezi Parkı Projesi ile imar planlarına ve yargı kararlarına aykırı olarak başlatılan inşaat çalışmalarına karşı Taksim Meydanının değerlerinin korunması için görevlendirilen meslek odalarının temsilcileri; hukuksuz ve dayanaktan yoksun bir şekilde açılan davalarla suçlanmıştır.

Reklam

GEZİDE KAYBETTİĞİMİZ YURTTAŞLARIMIZI ANIYORUZ
2015 ve 2020 yıllarında iki kez beraat etmelerine karşın, 2021 yılında, verilen beraat kararları evrensel hukuk normlarına ve yerleşik yargı usullerine aykırı biçimde bozulmuştur. Anayasal haklarını kullanarak iktidarı yargı kararlarına, anayasaya ve yasalara uygun davranmaya davet ettikleri için TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi önceki başkanı Tayfun Kahraman, Gezi Direnişinin 9.yılında 18’er yıl hapis cezası verilerek tutuklanmıştır. Siyasi iktidarın arkadaşlarımız ve Taksim Dayanışması nezdinde cezalandırmak istediği Gezi Direnişi olduğu kadar, parkına, şehrine, doğasına, tarihine sahip çıkan mühendis, mimar ve şehir plancılarının tümüdür. Siyasi iktidarın cezalandırmak istediği, mesleki bilgisini halktan yana kullanan kamucu mühendis, mimar, şehir plancılarının mücadelesidir; TMMOB ve bağlı odalarının onurlu mücadele geleneğidir. T.M.M.O.B.’ye bağlı meslek odaları olarak; doğal ve kültürel değerlerimize sahip çıkmakta kararlı olduğumuzu; sağlıklı ve güvenli yaşam çevrelerinin oluşturulması için mücadeleye devam edeceğimizi; Gezi’nin bütün değerleri ve arkadaşlarımız için adalet, eşitlik ve özgürlük taleplerimizin takipçisi olacağımızı bir kez daha vurguluyor, Gezi’de kaybettiğimiz yurttaşlarımızı saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.