Öztürk-DEVA düellosu « Hatay Yeni Haber Gazetesi

7 Mayıs 2024 - 16:03

Öztürk-DEVA düellosu

İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra Ali Babacan’ın genel başkanlığını yaptığı DEVA Partisi’ne geçen Hataylı iş insanı Hasan Öztürk ile DEVA Partisi Hatay İl Yönetimi arasında söz düellosu yaşandı.

reklam
Öztürk-DEVA düellosu
Son Güncelleme :

27 Nisan 2022 - 11:36

336 views

Öztürk-DEVA düellosu

İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra Ali Babacan’ın genel başkanlığını yaptığı DEVA Partisi’ne geçen Hataylı iş insanı Hasan Öztürk ile DEVA Partisi Hatay İl Yönetimi arasında söz düellosu yaşandı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Babacan’ın sözde Ermeni tehciri ile ilgili açıklamalarına tepki göstererek partiden ayrıldığını açıklayan Öztürk’e cevap veren il yönetimi, Öztürk’ün daha önceden partiden ihraç edildiğini açıkladı. DEVA Partisi Antakya Merkez İlçe Başkan Yardımcısı iken görevinden istifa eden Hasan Öztürk, Genel Başkanları Ali Babacan’ın Ermenilerle ilgili açıklamalarına kızdığını belirtti.

Ali Babacan’ın Hatay ziyaretinde rozet taktığı iki kişiden biri olan ve siyasi arenadaki başarıları dolayısıyla İlçe Başkan Yardımcılığı görevine kadar yükselen Öztürk; “HDP’li terörist Milletvekili Garo Paylan’ın TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNE getirdiği Ermeni Soykırımının Tanınması yasa tasarısını şiddetle kınarken, benim de içerisinde siyaset yaptığım ve Antakya Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğüm Deva Partisinin Genel Başkanı Ali Babacan’ın 1915’te Türk’lere karşı zulüm ve soykırım içerisinde olan Ermenilerin torunlarından oy devşirmek için HDP ile ortak bir ağız ve hareketle onları anmasını hayret ve esefle kınıyorum. Süreç içerisinde Deva Partisi’nin Milli meselelerde ki tavrını tasvip etmediğim ve buna bağlı olarak son hızla AKP’lileşen Deva Partisine aidiyet duygum kalmadığı için tüm görevlerimden ve parti üyeliğimden istifa ediyorum.” diyerek Partisinden istifa ettiğini açıkladı.

DEVA CEPHESİNDEN İLK AÇIKLAMA: İSTİFA ETMEDİ ZATEN 24 03 2022 DE DEVA PARTİSİNDEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Reklam

DEVA Partisi Antakya İlçe Başkanlığı da bir açıklama yayınlayarak Öztürk’ün 24 Mart’ta partiden ihraç edildiğini açıkladı.

Açıklamada; “Partimizin önlenemez yükselişini ve kısa sürede Antakya ilçemizde gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmaları sindiremeyen bir takım çevrelerin amaçları doğrultusunda hareket ettiğini tespit ettiğimiz ve bu tespitimizi yaptığı sosyal medya paylaşımlarında göstermiş olduğu tutum ve davranışlarıyla bizzat ispatlayan, Antakya ilçe teşkilatında görevli bir teşkilat üyesi hakkında tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince işlem başlatılmış ve ilgili şahsın; Parti Tüzüğümüzün ilgili maddeleri işletilerek İlçe yönetim kurulu üyeliğine 24.03.2022 tarihinde son verilmiştir. Yönetim kurulu üyeliğinden düşürülme süreci şahsın yönetim kurulu toplantılarına gelmemesi nedeniyle gerçekleşmiş olsa da, sürecin ardından yapılan görevde algısını oluşturan ve istifa süsü verdiği paylaşımlar; Şahsın amaçları doğrultusunda, parti içi birlik ve beraberliği bozmaya yönelik çalışmaların bir süredir hazırlığında olduğunu göstermiştir. Değerli DEVA ailesinin mensup yada mensuplarına yapılan“ çamur at izi kalsın” amacına hizmet etmek maksadıyla yapılan bu ve benzeri  çirkin saldırılar karşısında tüm hukuki yollar sonuna kadar sürdürülecek ve bir takım çevrelerin kirli oyunlarına fırsat verilmeyecektir” denildi.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.