Özat: Maç maç ilerliyoruz « Hatay Yeni Haber Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 11:05

Özat: Maç maç ilerliyoruz

Ligin ilk yarısını Beşiktaş ve Galatasaray’ın üstünde Fenerbahçe ile aynı puanda tamamlayan Atakaş Hatayspor’un Basın Sözcüsü Mustafa Özat, “Ligde maç maç ilerliyoruz” dedi.

reklam
Özat: Maç maç ilerliyoruz
Son Güncelleme :

01 Ocak 2022 - 17:57

120 views

Özat: Maç maç ilerliyoruz

Ligin ilk yarısını Beşiktaş ve Galatasaray’ın üstünde Fenerbahçe ile aynı puanda tamamlayan Atakaş Hatayspor’un Basın Sözcüsü Mustafa Özat, “Ligde maç maç ilerliyoruz” dedi.

Atakaş Hatayspor’un Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Mustafa Özat, ilk yarıyı değerlendirdi. Bir radyo programında yaptığı değerlendirmede hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini belirten Özat, “Sezona başlarken planlamamızı iyi yaptık. Bu planlama doğrultusunda aldığımız sonuçların geleceğini tahmin ediyorduk. Çünkü hiçbir zaman günü kurtaralım düşüncesinde olmadık. Geçen yıl 21 takımlı ligde, ilk yarıyı 32 puanla 7’inci sırada tamamlamıştık. Bu yıl 20 takımlı ligde ilk yarıyı 32 puanla 5’inci sırada tamamladık. Burada bir istikrar söz konusu.” dedi.

reklam

BUNU BİR YOLCULUK OLARAK GÖRÜYORUZ

Bu sezon ilk yarıyı daha olumlu bir yerde tamamladıklarını belirten Özat, “Biz bunu bir yolculuk olarak görüyoruz. Her sezonu da bir istasyon olarak görüyoruz. Bu yolculuğumuzun sonu nereye gider bilmiyoruz. Biz sadece bu yolculuğu gazel ve ilkeli bir şekilde yapmak istiyoruz. Bu konuda Onursal Başkanımız Lütfü Savaş’ın, Teknik ekibimizin, Ömer hocamızın birlikte hareket etmemiz ve kenetlenmemiz sonucu bu sonuçlar doğuyor. Umarım bu böyle devam eder. Bizlerde böyle devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Herkesin bildiği gibi bir yere gelmek çok kolay ama orada kalmak çok daha zor. Çünkü takımdan beklentiler arttı. Bu beklentiler insanlarımızı havaya soktu. Maç maç hedefe varmaya çalışıyoruz. Umarım süper ligdeki yolculuğumuz bugüne kadar keyifli geçti, bundan sonra da keyifli geçer.” diye konuştu.

KUPADA ARTIK RENK EKİPLER MÜCADELE EDECEK

Ziraat Türkiye Kupası’nda eşit güçteki takımların karşılaşacakları dönemin geldiğini belirten Özat, “Menemen belediyespor’u eleyip son 16 turuna kaldık. Bundan sonra son çeyrek finale kalmak yada, yarı finale kalmak bizim kupadaki hedefimizi belirleyecek. Ben gerçekçi bir spor adamı ve yöneticiyim. Ziraat Türkiye Kupası’nda kendi gücümüze denk bir takımla ilk defa karşılaşacağız. Kura çekimi Ocak ayının ilk haftası yada ikinci haftası gerçekleşecek. Bu turdan çeyrek finale kaldığımız zaman işin rengi ortaya çıkacak. Ziriat Türkiye Kupası’da kolay yol değil. Maçlar çok çetin geçiyor. Bir önceki turda Eyüpspor bize kök söktürdü. Futbol tarihine geçen enteresan bir maç oldu. O gün şans bizim yanımızdaydı. O yüzden tur atladık. Menemenspor’u da mağlup ederek tur atladık. Bundan sonra gücümüzü bizde görmüş olacağız.” dedi.

reklam

MAME DİOUF’UN KALMASINI İSTİYORUZ

Mame Diouf’un sözleşmesinin uzatılması konusunda somut adımların atılmadığını belirten Özat, “Ama iki tarafta kendi görüşlerini ortaya koydu. Ligin devre arası araya girdi. Mame Diouf şu anda ülkesinde. Kendisi de bu konuyu düşünecektir. Ailesine danışacaktır. Fikir alışverişinde bulunacaktır. Mame Diouf ile ilgili hiçbir sıkıntı yok. İki tarafta birbirini çok seviyor. İki tarafında iyiliği önemli. Biz Mame Diouf’un kariyerinin daha iyi yerlerde olmasını isteriz. Oda Hatayspor’un daha başarılı olmasını ister. Bu iyi niyet olduktan sonra anlaşılmama diye bir şey olamaz.” dedi.

TEK SIKINTI EKONOMİK BOYUTLAR

Yabancı futbolcuların hepsinin Atakaş Hatayspor’da kalmak istediklerini belirten Özat, “Önümüzdeki tek engel ekonomik boyutlar. Çünkü Süper Ligdeki tüm kulüplerin gelirleri Türk lirası üzerinden. Ama harcamalarımızı döviz üzerinden yapıyoruz. Bu yüzden özellikle yabancı oyuncuların transferinden ekonomik gerçeği göz ardı etmememiz lazım.” diye konuştu.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.