OTOYOLDA DRONE DESTEKLİ SIKI DENETİM « Hatay Yeni Haber Gazetesi

13 Mayıs 2026 - 07:32

OTOYOLDA DRONE DESTEKLİ SIKI DENETİM

Hatay Otoyol Jandarma Komutanlığı ekipleri, O-53 Otoyolu’nda drone destekli trafik denetimi gerçekleştirdi. Hız ihlali, usulsüz geri manevra ve tehlikeli yük taşımacılığı yapan araçlara idari ve adli işlem uygulanırken, trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülere karşı denetimlerin kararlılıkla süreceği bildirildi.

OTOYOLDA DRONE DESTEKLİ SIKI DENETİM
Son Güncelleme :

13 Mayıs 2026 - 7:43

reklam

OTOYOLDA DRONE DESTEKLİ SIKI DENETİM

Hatay Otoyol Jandarması’ndan Trafik Güvenliğini Tehlikeye Atan Sürücülere Geçit Yok

Hatay’da otoyol güvenliğinin sağlanmasına yönelik denetimler aralıksız sürüyor. Hatay Otoyol Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından O-53 Otoyolu üzerinde drone destekli trafik denetimi gerçekleştirildi. Havadan yapılan kontrollerde trafik kurallarını ihlal eden sürücüler tek tek tespit edilerek haklarında gerekli idari ve adli işlemler uygulandı.

Hız İhlali ve Tehlikeli Manevralar Tespit Edildi

Gerçekleştirilen denetimlerde özellikle hız ihlali yapan, usulsüz geri manevrada bulunan ve tehlikeli yük taşıyan araçlar drone ile havadan takip edildi. Trafik güvenliğini riske atan sürücülere yönelik cezai işlemler uygulanırken, kurallara aykırı taşımacılık yapan araçlar da denetimden kaçamadı.

Ekipler, otoyolda meydana gelebilecek olası kazaların önüne geçmek amacıyla sürücülerin trafik kurallarına eksiksiz uyması gerektiğini vurguladı.

Aşırı Yükleme Yapan Araçlara Adli İşlem

Denetimlerde ayrıca yola saçılabilecek ve dökülebilecek şekilde aşırı yükleme yaptığı belirlenen araçlara yönelik de işlem yapıldı. Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren bu tür ihlaller nedeniyle ilgili araç sürücüleri hakkında gerekli adli süreç başlatıldı.

Yetkililer, özellikle yük taşımacılığı yapan sürücülerin hem kendi can güvenlikleri hem de diğer yol kullanıcılarının güvenliği açısından taşıma kurallarına uygun hareket etmelerinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Denetimler Kararlılıkla Sürecek

Hatay Otoyol Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların azaltılması ve sürücülerde farkındalık oluşturulması amacıyla drone destekli denetim faaliyetlerinin kesintisiz şekilde sürdürüleceği bildirildi.

Haber: Levent AŞKAR

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.