OPEC’ten üretim kararı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 21:55

OPEC’ten üretim kararı

OPEC toplantısında üretim politikasında değişiklik yapılmaması üzerinde anlaşıldı.

reklam
OPEC’ten üretim kararı
Son Güncelleme :

03 Haziran 2016 - 9:10

162 views

OPEC`in bugünkü toplantısında statükoyu sürdürme kararı aldığı, üretim sınırı konusunda anlaşamadığı belirtiliyor. Brent petrolün varil fiyatı sert düşüşe geçti.

Bloomberg’e konuşan bir Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) delegesi, petrol üreticilerinin Viyana’da düzenlenen toplantısında yeni bir anlaşma çıkmadığını söyledi. 

Delege, OPEC’in petrol arzı konusunda bir anlaşmaya varmadığını ve yeni bir üretim tavanı belirlenmediğini belirtti.

PETROL FİYATLARI SERT DÜŞÜYOR

Üye ülkelerinin üretimi sınırlandırmak üzere yeni bir tavan belirlenmesi konusunsa anlaşamadığı haberinin ardından petrol fiyatları kayıplarını artırdı. TSİ 16:22 itibariyle brent petrol yüzde 1.19 düşüşle 49,12; ham petrol yüzde 1,16 düşüşle 48,46 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Her ne kadar Bloomberg’e konuşan bazı kaynaklar, Suudi Arabistan’ın OPEC’in neredeyse çalışmasını önleyecek kadar büyüyen fikir ayrılıklarını sonlandırmak için bugün sürpriz bir anlaşma yapmaya hazır olduğunu söyleyese de anlaşma ihtimali zayıf görülüyordu.

İran Petrol bakanı Bijan Namdar Zanganeh, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, “OPEC için genel bir üretim tavanı konusunda mutabık değilim,” demiş, OPEC’in ülke kotası sistemine dönmesini istediğini, ancak bu kararın bugün alınmasının güç olabileceğini söylemişti.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN