Onursal: “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür.” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

23 Nisan 2024 - 21:59

Onursal: “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür.”

“Türk Milleti” tanımına alerjik reaksiyon gösterip seçim uğruna son günlerde Anayasa’nın 66. maddesini “pazarlık” konusu haline getirenlere karşı DSP’den çok sert tepki geldi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal “DSP’nin olduğu yerde Anayasa’nın ilk 4 maddesi de 66. maddesi de pazarlık konusu olamaz. Bunu pazarlık konusu yapmak kimsenin haddine değildir.” dedi

reklam
Onursal: “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür.”
Son Güncelleme :

11 Ocak 2023 - 16:41

228 views

Onursal: “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür.”

“Türk Milleti” tanımına alerjik reaksiyon gösterip seçim uğruna son günlerde Anayasa’nın 66. maddesini “pazarlık” konusu haline getirenlere karşı DSP’den çok sert tepki geldi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal “DSP’nin olduğu yerde Anayasa’nın ilk 4 maddesi de 66. maddesi de pazarlık konusu olamaz. Bunu pazarlık konusu yapmak kimsenin haddine değildir.” dedi.

Reklam

2023 seçimlerine az bir süre kala 6’lı masada yaşanan adaylık krizi kendisini DEVA Partisi üzerinden farklı alanlara yönlendirdi. Vatandaşlık tanımının değiştirilmesi yönünde açıklamalarda bulunan ve HDP ile yakın temasta olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar’a bir tepki de DSP Seçim İşleri, Medya ve İletişim’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal’dan geldi.

Ejder Onursal yaptığı yazılı açıklamada; “Demokratik Sol Parti’nin olduğu yerde ne Anayasa’nın ilk 4 maddesi ne de 66. Maddesi asla pazarlık konusu olamaz. Ne yazık ki Atatürk’ün partisi olan CHP’nin, 6’lı masadaki bu tartışmaları içine sindirdiğini üzülerek görmekteyiz.” dedi.

Reklam

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Seçimlere az bir süre kalmışken 6’lı masada yaşanan adaylık krizi belli ki masa etrafında toplanan isimleri farklı arayışlara sürüklemiş görünüyor. Terör tutuklusu Selahaddin Demirtaş’a selam göndermeler ile başlayan DEVA Partisi ile HDP arasındaki yakınlaşma, “Türklük” tanımının değiştirilmesi teklifine kadar ilerlemiş halde. Sayın Babacan’ın HDP’ye göz kırpması, 6’lı masanın da buna alkış tutması, içinde bulundukları çıkmazın en somut göstergelerinden biri olsa gerek.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunda oturanların, 6’lı masa etrafındakilerle Türkiye’nin kılcal damarlarıyla oynadıklarının farkında değiller. Üç beş oy uğruna Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türk Milletini yok saymak ve Anayasa’dan “Türklük ibaresini çıkaralım” demek kimsenin haddine değildir. Unutulmamalı ki bu topraklar şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bu topraklar mandacıları ve manda zihniyetini asla kabul etmez, etmeyecektir de.

Demokratik Sol Parti ve partimizin Sayın Genel Başkanı Önder Aksakal, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefte, Onursal Genel Başkanımız merhum Bülent Ecevit’in çizgisinde asil Türk milletinin menfaatlerine destek vermeye; hakkı ve hakikati söylemeye her fırsatta devam edecektir.

Bugün DSP’yi görmeyenler, DSP’nin yerli ve milli politikalarına duyarsız kalanlar, geldiğimiz noktada terör örgütünün siyasi uzantısına ve onunla raks edenlere mahkum olmuş vaziyettedir. DSP var oldukça Türk milletinin menfaatlerini ve onurunu hiçe sayan hiçbir davranış asla kabul görmeyecektir. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki Anayasa’nın ilk 4 maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez ve “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür.”

Reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.