ÖNTÜRK:”Yeniden Başlamak İnsanın Kaderidir” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 15:07

ÖNTÜRK:”Yeniden Başlamak İnsanın Kaderidir”

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Mehmet ÖNTÜRK 6 Şubat Depremi dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

reklam
ÖNTÜRK:”Yeniden Başlamak İnsanın Kaderidir”
Son Güncelleme :

06 Şubat 2024 - 14:31

98 views

ÖNTÜRK:”Yeniden Başlamak İnsanın Kaderidir”

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Mehmet ÖNTÜRK 6 Şubat Depremi dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Öntürk anma mesajında: “Değerli Hataylılar; İnsanlık tarihinde benzeri görülmemiş, büyük bir depremi bundan tam 1 yıl önce; 6 Şubat tarihinde ne yazık ki hep birlikte yaşadık. Her birimiz tarifi olmayan acılarla, dinmek bilmeyen sancılarla sınandık.

Kimimizin ailesi, kimimizin en yakınları, kimimizin komşuları Asrın Felaketi’nde hayatını kaybetti. On binlerce binamız ya yıkıldı yahut kullanılmaz hale geldi.

Hataylı bir kardeşiniz olarak şimdi dönüp bakıyorum da kapsadığı alan, etkilediği insan ve şiddetinin büyüklüğü dikkate alındığında gerçekten bizler bir kıyameti hep birlikte yaşadık.

Bir canı daha kurtarabilme adına çırpınan on binlerce insan, bir cana yardım edebilme adına kilometrelerce uzaklardan koşarak gelen binlerce yardımsever zor zamanlarda insan olmanın en saf en temiz en anlamlı halini bizlere yaşattı.

Zor zamanları hatırladığımız bu günlerde enkaz altında kalıp yardım bekleyenlerin imdadına yetişebilmek için gece gündüz demeden, günlerce uyku uyumadan gayret sarf eden kahramanlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yine bu vesile ile 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha sabırlar dilemek istiyorum.

Kıymetli Kardeşlerim.

“Yeniden başlamak insanın kaderidir” der erenler. İnsan bazen yeniden başlamak zorunda kalır. Her şeye yerinde ve yeniden başlayarak bir varoluş mücadelesi verir insan.

İşte bizler tam bir yıldır yeninden başlamanın, yeniden var olmanın mücadelesini hep birlikte veriyoruz. Hep birlikte Asrın Felaketi’ni, Asrın Birlikteliğine dönüştürmek için gece gündüz demeden gayret sarf ediyoruz. Gece gündüz demeden yaralarımızı sarmaya, geleceğe daha umutla bakmaya ve çocuklarımıza daha güvenli bir Hatay bırakmaya çalışıyoruz.

Değerli Hemşehrilerim

İnanıyorum ki el ele verir isek, omuz omuza ve yan yana durur isek aşamayacağımız hiçbir sorun kalmayacak.

Hatay’ımızın sokaklarına yeniden çocuk sesleri dolacak, evlerimizin ve ibadethanelerimizin duvarlarında yeninden kadim dualarımız yankılanacak.

Ve inanıyorum ki Hatay’ın yüzü gülsün diye yapılan bütün gayretler elbet maksadına ulaşacak” dedi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.