ÖNTÜRK: HATAY’I AK BELEDİYECİLİK İLE BULUŞTURACAĞIZ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 11:46

ÖNTÜRK: HATAY’I AK BELEDİYECİLİK İLE BULUŞTURACAĞIZ

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk Hatay’ı 31 Mart’ta AK belediyecilik ile buluşturacaklarını söyledi.

reklam
ÖNTÜRK: HATAY’I AK BELEDİYECİLİK İLE BULUŞTURACAĞIZ
Son Güncelleme :

24 Ocak 2024 - 7:31

149 views

ÖNTÜRK: HATAY’I AK BELEDİYECİLİK İLE BULUŞTURACAĞIZ

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk Hatay’ı 31 Mart’ta AK belediyecilik ile buluşturacaklarını söyledi.


Rakipleriyle polemiğe girmeden, kendi projelerini aktarmaya devam edeceklerini kaydeden Öntürk, Hatay’ı açık hava müzesi haline getireceklerini belirtti. Öntürk, Hatay’ın 5 yıl içinde Türkiye’nin en önemli turizm kenti olacağını söyledi. Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, Hatay basını ile bir araya geldi. Basın toplantısında ayrıca AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Kemal Karahan, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Altay, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, AK Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, MHP Antakya İlçe Başkanı Metin Taşçı, il ve ilçe teşkilatları da hazır bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığımız hayırlı olsun. 6 Şubat’ta felaketi yaşadık. Aramızdan ayrılanlara rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Tüm enerjimizi şehrin imar ve ihyası için harcıyoruz. Birçok ilçe alt ve üst yapısını kaybetmiş durumda. Hatay’ı ayağa kaldırmak lazım. Bunu yaparken Hatay’ın tarihini, kültürünü bilmek lazım. Biz şehrimizi iyi tanıyoruz. Biz bu hassasiyetleri dikkate alarak kentimizi ayağa kaldıracağız. Köylerin, mahallelerin sorunlarını iyi biliyoruz. Bu şehri eski günlerinden daha iyi bir noktaya getireceğiz. Bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız. Kampanyamız sade bir şekilde devam edecek. En alasını yapacak güce de sahibiz. Şehrimizi yormadan, yasımızı unutmadan şehri ayağa kaldıracağız.


HATAY’I KÜLTÜRÜNÜ UYGUN OLARAK AYAĞA KALDIRACAĞIZ
Depremle ilgili en önemli konu kentin yeniden ayağa kaldırılması. 110 bin hak sahibi var. 65 bin civarında planlandı. Antakya’da Gülderen, Orhanlı, Payas, Defne’de yapılanlar var. Rezerv alanda yapılacaklar var. 50 bin civarında. 50 bin konut ihtiyacı daha var. Rezerv alan yapılanması yapıyoruz. Şehrimizde hak sahibi olup konut sahibi olmayan kalmayacak. Şehrin altyapı sorunu var. Yol sorunu var. Kriz anında şehrin çıkışı çok zor. 6 Şubat’ta bunu yaşadık. Belen’den Antakya’ya gelen otoyolu mutlaka yapacağız. Hassa’da yapacağımız Otoyol ile de yol sorununu çözeceğiz. Kapalı otopark yapmamız lazım. Çok geniş sahil var. Sahil düzenlemesi turizm master planı ile vatandaşlarımızı denizle buluşturacağız. 71 koruma altında tarihi varlığımız vardı. 50 tanesinin ihalesi yapıldı. Hatay’ı açık hava müzesi haline getireceğiz. Şehirde meslek dalları dağınık. Tüm mesleklerin ayrı bölgelerde siteleri olmalı. Şehir bir plan içinde olmalı. OSB ile işsizliği çözmemiz lazım. Her ilçenin kendine has özellikleri var. İskenderun sahil bandının feyezan kanalının düzenlenmesi lazım. Çocukların ders çalışacağı alan yok. Üniversite şehri diyoruz. Ama öğrencilerin çalışacağı alan yapmamız lazım. Çok sorunumuz var. Biz hala köylerin yol sorununu konuşuyoruz. Bir Büyükşehir suyu vermekten aciz olmamalı. Yeni bir belediyecilik anlayışı lazım. Vatandaşın derdiyle dertleneceksiniz. İnşallah 31 Mart’ta şehrimizi gerçek belediyecilik ile buluşturacağız. Köylerin yol, elektrik, su sorunu bitecek. Köylerin buluşma meydanı olmalı. Köy kültürünü kaybettik. Şehirciliği adam gibi yapacağız. 1000 yıllık tarihe uygun şekilde yapacağız.


KONUTLARIN GECİKMESİNİN NEDENİ ZEMİN
Konutları, işyerlerini o bölge halkına vereceğiz. Fazla konut olursa satışa çıkartılacak. Zeminin balçık olduğu bölgelerde zemini güçlendiriyor, sağlam konutları inşa edeceğiz. Hassa’da hak sahibinden fazla konut yaptık. Altınözü, Payas’ta fazlasıyla konut yaptık. Asıl mesele Antakya, Defne, Samandağ, İskenderun’da. Gecikmesinin nedeni de zemin sorunu.
SURİYELİLERİN ÜLKELERİNDE HAYAT KURMALARINI İSTİYORUM
Biz yalnızca Suriyelilere değil, Bosnalılara, Iraklılara, herkese ülkemizi açtık. Ama bizim şu anki çabamız Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerinde hayat kurmalarıdır.


HATAY’DA 215 BİN KONTEYNER YAPTIK
3 bin fazladan konteyner yapıyoruz. Devletimize maliyeti 1,5 milyar TL. Şu an Hatay’da 215 bin konteyner yaptık” ifadelerini kullandı.


SOKAK HAYVANLARINA DEK ÇÖZÜMLERİMİZ VAR
Öntürk, Hatay 10 yıldır hastaydı, son 1 yıldır komada. Hatay’ı tedavi etmeye nereden başlayacaksınız şeklindeki soruya, “Biz rakibimiz ile hiç polemiğe girmeyeceğiz. Şu an kentin tüm sorunlarını devletimiz çözüyor. Bu şehrin alet edevat olarak donanımlı olması lazım. Sokak hayvanlarına dek çözümlerimiz var” şeklinde cevap verdi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.