Nalbant: HDP’yi savunmak özgür geleceği savunmaktır « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 09:36

Nalbant: HDP’yi savunmak özgür geleceği savunmaktır

HDP Hatay İl Başkanı Kerem Nalbant, HDP İl Binası önünde milletvekillerine ve partililere polis ekipleri tarafından yapılan saldırıları kınadı.

reklam
Nalbant: HDP’yi savunmak özgür geleceği savunmaktır
Son Güncelleme :

08 Mayıs 2022 - 14:38

490 views

Nalbant: HDP’yi savunmak özgür geleceği savunmaktır

HDP Hatay İl Başkanı Kerem Nalbant, HDP İl Binası önünde milletvekillerine ve partililere polis ekipleri tarafından yapılan saldırıları kınadı.


Hatay Emek ve Dayanışma Güçleri’nin de destek verdiği basın açıklamasında; KESK, DİSK, TİP, SYKP, TÖP, EMEP, Yeşiller Sol Parti, İHD, Kırkyama, Mor Dayanışma, HDP Defne, Samandağ ve Antakya İlçe Başkanları hazır bulundu. Parti il binası önünde açıklama yapan Nalbant; “Uzun bir süredir Partimize karşı geliştirilen saldırı dalgası yaşanan büyük bir provokasyon girişimi ile yeni bir boyuta varmış bulunmaktadır.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Diyarbakır’da nöbet tutan aileler Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler eşliğinde dün Genel Merkezimizin önüne getirildi. Aileler siyah çelenk bıraktıktan sonra bile polisler Genel Merkezimizin her tarafını kuşatarak Milletvekillerimize, PM Üyelerimize ve Genel Merkez çalışanlarımıza sert müdahalelerde bulunmuştur. MYK ve PM Üyelerimizin de aralarında olduğu birçok arkadaşımız darp edilerek gözaltına alındı.


BARIŞ MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Ankara polisinin daha önce yaşanan, benzer olaylarda ve bugün Genel Merkezimizin önündeki tutumu, Milletvekillerimizi tehdit edecek bir aşamaya gelmiştir. Tüm bu girişimlerin temel amacı Genel Merkezimizi çalışamaz duruma getirmektir. Organize edilen bu saldırı, HDP ve toplumsal muhalefeti susturmaya ve tamamıyla tasfiye etmeye yöneliktir. HDP Savaşa karşı barışı, ölümlere karşı yaşam siyasetini savunduğu için tehdit altındadır. Bu tehdit ve saldırılar Türkiye halklarının ortak yaşam iradesine dönüktür.

Bedeli ne olursa olsun eşitlik, özgürlük ve barış mücadelemizden vazgeçemeyeceğiz. Genel Merkezimizin ablukaya alınması bilinçli bir tarzda yükseltilen baskı ve şiddet dalgası üzerinden kendini yaşatmaya çalışan mevcut iktidara karşı bütün muhalefet güçlerini ses çıkarmaya ve dayanışmaya davet ediyoruz! HDP’yi savunmak demokratik siyaseti savunmaktır. HDP’yi savunmak Türkiye halklarının özgür ve demokratik ortak geleceğini savunmaktır” ifadelerine yer verdi.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Reklam

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.