“Mirabel Kardeşler’den Mahsa Amini’ye Kadın Mücadelesi” paneli « Hatay Yeni Haber Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 01:32

“Mirabel Kardeşler’den Mahsa Amini’ye Kadın Mücadelesi” paneli

Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü platformu Avukat Şükran Dağ Cabir ve Ses Hatay Şube’den Nilgün Aşkar’ın katılımı ile “Mirabel Kardeşler’den Mahsa Amini’ye Kadın Mücadelesi” panelinde bir araya geldi.

reklam
“Mirabel Kardeşler’den Mahsa Amini’ye Kadın Mücadelesi” paneli
Son Güncelleme :

20 Kasım 2022 - 14:34

273 views

“Mirabel Kardeşler’den Mahsa Amini’ye Kadın Mücadelesi” paneli

Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü platformu Avukat Şükran Dağ Cabir ve Ses Hatay Şube’den Nilgün Aşkar’ın katılımı ile “Mirabel Kardeşler’den Mahsa Amini’ye Kadın Mücadelesi” panelinde bir araya geldi.


Mirabel kardeşlerden alınan ilham ve cesaretle kadına yönelik şiddetle mücadele gününe evrilen 25 Kasım’a giderken kadınlarla kadın mücadelesinin geldiği nokta üzerine sohbet eden platform üyeleri, gerçekleşen söyleşinin adından bir basın açıklaması yayınladı.


Açıklamayı Ses Hatay Şube’den Nilgün Aşkar okudu. Aşkar açıklamasında; “Dünyanın her yerinde yoksulluk şiddet sömürü ilk en çok kadın ve çocukları etkiler Nitekim 1930’larda başlayıp 60’lı yıllara kadar süren diktatörlük döneminde kadınlar ağır çalışmak koşulları yoksulluk açlık ve yoğun baskı ile mücadele etmek için öne atılmış toplum un dönüşümü ve değişimi için sorunların ve sömürünün de son bulması için bir mücadele vermişler onların verdiği Bu mücadele süreç içerisinde toplumu harekete geçirmiştir. Diktatöryal yönetim tarafından öldürmüşseler de toplum bunu faşist diktatörlerin yanına bırakmamış direnişi güçlendirerek o dönemin baskıcı yönetimini devirmiştir tarih Kadınlara yönelik baskı ve şiddetin toplumda dönüşümle sonuçlandığını ve iktidarların yıkımıyla sonuçlandığı olaylarla doludur Örneğin Şili’de Brezilya’da bugün iran’da kadın hareketinin nasıl toplumsal bir dönüşüme yol açtıpını görüyoruz.

Reklam

EŞİT VE ÖZGÜR DÜNYA MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Bugün ülkemizde de binlerce yüzlerce yıllık emeklerle i, kadınların dişiyle tırnağıyla kazıyarak kazandığı hakların iktidar tarafından törpülenmesi, fiili ya da resmi olarak ortadan kaldırılmasına yönelik müdahaleler kuşkusuz püskürtülecektir kadınlar artık örgütlenme kapasiteleri ve uluslararası dayanışma ağlarıyla çok daha güçlü ve binbir zorluklar kazandıkları hakları geri vermemek için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarından kimsenin kuşkusu olmasın. Bugün kadın hareketi kılık kıyafet, inanç lgbti+ gibi konular üzerinden ayrıştırılmaya çalışılıyor. Ancak kadınlar hakları üzerinden en kapsayıcı şekilde öücadellerini yürütüyorlar herşeye rağmen. Herşeye rağmen bugün toplumun büyük bir kesimi, çoğunluğu kadın haklarını benimsemiş ve hayata geçirmiştir. Kadına şiddetin de kadına engelliye ya da lgbtı +Lara yönelik ayrımcılık ve şiddeti kabul etmiyor. İktidar ne derse desin toplum kadın hareketinin geldiği noktayı iyi anlamakta ve bu mücadeleye hak vermektedir. İktidarın aile adı altında ayrımcı, eşitsizliği körükleyen şiddeti görmezden gelen politikalarının toplumda karşılığı yoktur. Bugün haklarımıza yönelen tehditleri ne olursa olsun savuşturmak ve daha iyi eşit ve özgür bir dünya kurmak için mücadele devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Kadın mücadelesinin tarihsel süreçteki kazanımları ve bu kazanımları baltamaya çalışan ataerkiye karşı verilen direnişler üzerine yapılan söyleşi 25 Kasım’a alanlara çağrı yapılarak sona erdi.

 

Reklam

 

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.