MİLYONLUK PROJE TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 21:39

MİLYONLUK PROJE TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

reklam
MİLYONLUK PROJE TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
Son Güncelleme :

02 Ağustos 2017 - 12:21

192 views

  MİLYONLUK PROJE TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

   HATAY, PASLI VE KİREÇLİ BORULARA VEDA EDİYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Hatay’ın en büyük altyapı projesi olarak tarihe geçen Antakya-Defne İçmesuyu İnşaat’ında çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.

Antakya ve Defne ilçelerine temiz, sağlıklı ve güçlü şekilde içmesuyu iletilmesi adına içmesuyu hatlarında yenileme çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Genel Müdürlük, yapılan isale hattı çalışmasında farklı ebatlarda basınca dayanıklı duktil ve polietilen boruların kullanıldığına dikkat çekerek, çalışmaların Akevler, Esentepe, Akasya ve Gazi mahallelerinde devam ettiğini aktardı.

Maliyeti 63 milyon 823 bin TL olan dev proje ile iki ilçenin paslı, kireçli ve deforme olmuş borulardan kurtarıldığına dikkat çeken İdare, Hataylıların daha temiz bir su içmesi için kent genelinde içmesuyu yenileme çalışmalarının yapıldığının altını çizdi.

HATSU ayrıca, yapılan çalışmayla su kayıp ve kaçaklarında minimuma düşürülmesini hedeflediklerine vurgu yaparak, 3 yıllık süreç içerisinde Hatay’a toplamda 1448 km içmesuyu hattının döşendiğini açıklayarak, “Her Şeyden Önce Sağlık” ilkesiyle çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini kaydetti. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.