Milletvekili Nermin Yıldırım Kara: “RAKAM ACİLEN YÜKSELTİLMELİ!” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

4 Mayıs 2024 - 17:49

Milletvekili Nermin Yıldırım Kara: “RAKAM ACİLEN YÜKSELTİLMELİ!”

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, depremzedelere verilen kira yardımının miktarı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

reklam
Milletvekili Nermin Yıldırım Kara: “RAKAM ACİLEN YÜKSELTİLMELİ!”
Son Güncelleme :

26 Haziran 2023 - 16:29

151 views

Milletvekili Nermin Yıldırım Kara: “RAKAM ACİLEN YÜKSELTİLMELİ!”

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, depremzedelere verilen kira yardımının miktarı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Kara: “3 bin lira gibi bir rakamın acilen yükseltilerek günün koşullarına, ekonomik koşullarına göre endekslenmesi çok ivedi ve acil olarak yapılacak bundan sonraki düzenlemeler arasında yer almalıdır.” dedi.

REKLAM

ARTIK BİR HÜKMÜ KALMADI

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara konuyla ilgili yaptığı açıklamada:  “Yaşadığımız ekonomik zorluklar ve ağır maddi külfetlerden dolayı özellikle deprem bölgelerinde kiracılara verilen 3 bin lira gibi bir yardımın artık bir hükmünün kalmamış olmasıdır. 3 bin lira gibi bir rakamın acilen yükseltilerek günün koşullarına, ekonomik koşullarına göre endekslenmesi çok ivedi ve acil olarak yapılacak bundan sonraki düzenlemeler arasında yer almalıdır.”

ERTELEME BİR BAKIŞ AÇISI OLAMAZ

Kara, deprem bölgesindeki elektrik ve su faturalarına ilişkin olarak da “Elektrik faturaları, su faturaları, doğalgaz faturalarının merkezi idare tarafından, Hazine tarafından karşılanmasına ilişkin olarak bir düzenleme acilen ve ivedi olarak yapılmalıdır. Çünkü bu bölgedeki insanlar işini, aşını, evini kaybetti. Dolayısıyla erteleme bir bakış açısı olamaz.

İKTİDAR HEMEN ÇARK ETTİ

“6 aydan uzun bir zamana yayılan bu süreçte hala Hatay’da hayat normale bir türlü dönmedi. Birçok ağır hasarlı binanın şu anda yıkım işlemi gerçekleştirilmedi. Öncelikle orta hasarlı binaların yıkılacağı ifade edilerek birçok vatandaşımız orta hasarlı binalarının içerisindeki pimapenleri, kapı kollarını, musluk başlarına kadar sökerek ‘en azından evimizin yıkılacağını düşünüyoruz’ hissiyatıyla bu olayı gerçekleştirdi. Fakat iktidar hemen çark etti. Dedi ki; ‘Hayır biz orta hasarlı binaları yıkmıyoruz.’ Bunun dışında az hasarlı binalarda oturan vatandaşlarımız evleriyle ilgili olarak hak sahipliği başvurusunda bulunamıyor. Aslında şöyle ki; az hasarlı binaların içerisine oturabilmek için de psikolojik olarak insanlar çok zor durumdalar. Bunun bir an evvel az hasarlı binalara sahip olan vatandaşlarımız için de iyileştirmelerin ve bazı maddi desteklerin de kendilerine sunulması gerekmekte.

REKLAM

BİRÇOK VATANDAŞIMIZ VAR

Konteyner ve yardımların ulaşması hususunda bizim de anlam veremediğimiz bir planlama yapılıyor. Ağır hasarlı binaların varlığı durumunda özellikle kiracı konumunda olan vatandaşlarımız da büyük mağduriyetler yaşıyorlar. Şöyle ki; kiracının haberi olmadan ev sahibi gidiyor, bazı usullerle itirazlarını gerçekleştirerek evlerini az hasarlı duruma getiriyorlar. Bu noktada fiziksel olarak evi ortada olmayan, ağır hasarlı olan kiracı mağdur oluyor. Ne 15 liralık yardımı alabiliyor ne de AFAD’ın sisteminde veya e-devlet sisteminde az hasarlı görüldüğü için üç bin liralık kira yardımını dahi alamayan birçok vatandaşımız var.”

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.