Memleket Partisi Hatay’da Atakaşgöz’e emanet « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 19:37

Memleket Partisi Hatay’da Atakaşgöz’e emanet

Memleket Partisi Hatay 1. Olağan İl Kongresi Milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Mevlüt Dudu ve Prof. Dr. Nurdan Demirbağ ve kongre üyelerinin katılımıyla Antakya Helena Center toplantı salonunda gerçekleştirildi.

reklam
Memleket Partisi Hatay’da Atakaşgöz’e emanet
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2021 - 16:30

278 views

Memleket Partisi Hatay’da Atakaşgöz’e emanet

Memleket Partisi Hatay 1. Olağan İl Kongresi Milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Mevlüt Dudu ve Prof. Dr. Nurdan Demirbağ ve kongre üyelerinin katılımıyla Antakya Helena Center toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Divan başkanlığını CHP İzmir eski milletvekili ve Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi’nin yaptı. Kongreye divana yapılan tek aday başvuru listesi ile gidildi. Hatay siyasetin kıdemli isimlerinden Hüseyin Ata Kaşgöz’ün İl Başkanı seçildiği kongrede listede önemli isimler yer aldı.

Kongre açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Partisi’nin değişmez 6 ilkesinden bahsetti. Bu kurallara uymayanların Memleket Partisi ile siyaset yapamayacağına değindi. Atatürk’e saygısı olmayanların, terör ile arasına mesafe koyamayanların, insanlar arasında etnik kimlik ayrımı yapanların, doğaya, çevreye saygılı olmayanların, kadına, çocuğa sevgi ve saygı besleyemeyenlerin ve rant peşinde koşanların partilerinin çatısı altında bulunamayacaklarını dile getirdi. Bu salona baktığımda karşımda gözleri ışıl ışıl parlayan inanmış bir topluluk görüyorum” dedi. Hatay’ın tarım ve tarıma dayalı ekolojik zenginliğini tanıtıp ona sahip çıkmak Memleket Partisinin çalışmaları arasında olacağını belirten Nurdan Demirbağ bu konunun kendi ihtisas alanı içerisinde olduğunu dile getirdi. “Tarımda kendi kendimize yetmeliyiz. Ülkemiz zengin topraklara sahip. Hatay Türkiye’de bulunan bitki örtüsünün %10’una sahip. Bu zenginlikten faydalanmalıyız. Hatay ve Türk tarımını kapitalizmin insafına bırakamayız” şeklinde konuştu. Sözlerini birlikte yöneteceğiz birlikte başaracağız diyerek tamamladı.

DUDU: TÜM HALKIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Daha sonra söz alan milletvekili Mevlüt Dudu, 17 Mayıs’ta kuruluş dilekçesi verildiğini ve çok kısa sürede birçok ilde ve ilçede teşkilatlanmalarının tamamladığını ifade etti. Çalışmalarının Türkiye’de bir ilk olduğunu dile getiren Dudu, ” Bu başarı hepimizin. Tüm il, ilçe, partili üyelerimize ve bu davaya gönül vermiş tüm halkımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

Teşkilatlanmalardaki başarıyı il başkanlarının özverili çalışmalarına borçlu olduklarını söyleyen Milletvekili Dudu; “birileri bir yerlerden para aldığımızı iddia ediyor, gelsinler burada il başkanımızla konuşsunlar herkes partisi için kendi cebinden para harcıyor” dedi. Üyelerinin davaya gönül vermiş insanların bir araya geldiği topluluk olduklarına dikkat çekti.

reklam

ATAKAŞGÖZ: DÜRÜST SİYASETİN ÖNCÜLERİ OLACAĞIZ

Siyasette uzun yıllar geçirdiğini, zaman içerisinde çok şeyler yaşadığını söyleyen Hüseyin Ata Kaşgöz, “biz kimsenin devamı ya da onları bölmeye çalışan bir parti konumunda değiliz. Biz sözümüzün gereğini yapacağız. İnandığımız doğruları halkımıza anlatarak gerçek ve dürüst siyasetin öncüleri olacağız ” cümlelerinin altını çizdi. Hatay siyasetine renk getireceklerini, doğruları söyleyeceklerini ve her zaman halkın yanında olacaklarını ifade eden Kaşgöz, ‘’kimseyle bir kavgamız yok. Biz Hatay’da kaç milletvekili ve kaç tane belediye başkanlığı alabiliriz. Bunun çalışmaları içerisinde olacağız’’ şeklinde konuştu. Misafirlerimizin Hatay’a girdiklerinde gördükleri manzaranın kendisini rahatsız ettiğini ifade eden Kaşgöz, kadim şehre bu çirkin kentleşmenin yakışmadığını dile getirdi. ‘’Biz bu işi daha iyi yaparız diyen biri varsa onları desteklemeye hazırız. Ama biz kendi çalışmalarımızı kendi adaylarımızla yapacağız, inanmış insanlarla yola çıkacağız. Herkesi partimize ve adaylarımıza destek vermeye çağırıyorum. Hatay’ı tarihine yakışır bir kent haline kavuşturacağız açıklamalarında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından partililerin oy verme işlemi sonucunda Hüseyin Ata Kaşgöz ve listesi seçildi. Kongre fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Haber: Levent AŞKAR

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.