Mehmet GÜZELYURT: “Defne’de Değişimin Önünü Açacağız” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 18:11

Mehmet GÜZELYURT: “Defne’de Değişimin Önünü Açacağız”

Defne Belediye Başkan adayı Mehmet Güzelyurt 31 Mart mahalli idareler yerel seçimlerine girdiğimiz son virajda sosyal medya hesaplarında Defne halkına seslendi.

reklam
Mehmet GÜZELYURT: “Defne’de Değişimin Önünü Açacağız”
Son Güncelleme :

30 Mart 2024 - 17:44

387 views

Mehmet GÜZELYURT: “Defne’de değişimin önünü açacağız”

Defne Belediye Başkan adayı Mehmet Güzelyurt 31 Mart mahalli idareler yerel seçimlerine girdiğimiz son virajda sosyal medya hesaplarında Defne halkına seslendi.

Defne’de Değişimin Önünü Açacağız

Defne Belediye Başkan adayı Mehmet Güzelyurt oldukça vurgulu ve vatandaşların yüreklerine dokunan konuşmasında: “Sevgili Defne halkı,İyisiyle kötüsüyle seçim kampanyamızın sonuna geldik.

Artık 31 Mart günü oyumuzu kullanacağız ve Defne’de değişimin önünü açacağız.

Bu kampanya dönemi boyunca temiz ve ilkeli bir siyaset yapmaya çalıştık. Bizi kendi içimizde kavgaya tutuşturarak vakit kaybetmeye zorlayanlara aldanmadık.

Depremde yıkılan bir kentin aramızdaki kavgaları değil çözümü dinlemeye ihtiyacı var diye düşündük. Bunu da kendi açımızdan yapabildiğimizi düşünüyorum.

Biz Defne’ye değişim vadediyoruz sevgili dostlar. Hem bir zihniyet değişimi, hem de hizmetsizlik düzeninden hizmet düzenine doğru bir değişim.

İmece Yaşam Merkezleri, Halk Ekmek Tesisleri, Belediyem Uygulaması, altyapı yatırımları ve onarımlar gibi çok çeşitli alt başlıkları var.

Şimdi bu videoda kampanya dönemini de tamamladığımız için biraz da yutkunduklarımızı söyleyeceğim ve kararı siz değerli Defne halkına bırakacağım.

İlk sözüm elbette bu yıkımın baş sorumlusu olan AKP iktidarınadır. Onlara her fırsatta sözümüzü söyledik ama bir kez de buradan söyleyeceğim. Bu halkı “bize oy vermezseniz size hizmet gelmez” diye tehdit etmek, insanları mağdur etmek mi sizin bulduğunuz çözüm?

Elinizde tüm devlet imkanları varken, AFAD varken, vergilerimiz varken depremin ardından günlerce buraya gelmediniz, insanları kaderine terk ettiniz. Bu insanlar Türkiye İşçi Partisi’nin ve diğer halk örgütlenmelerinin dayanışması sayesinde enkazlardan çıktılar, yiyecek ekmek buldular.

Hatay’dan AKP Zihniyetine Ne Oy Ne de Destek Yoktur

O zaman ortada yoktunuz, seçim zamanı gelince ortaya çıktınız. En baştan söyleyelim, Hatay’dan AKP zihniyetine ne oy ne de destek yoktur.

Ancak şimdi söz, işin diğer kısmına geliyor. Geçtiğimiz hafta bu kenti on yıllardır yöneten Cumhuriyet Halk Partisi bir miting düzenledi.

Sağolsunlar mitingi de halkın sorunlarına değil, Türkiye İşçi Partisi’nin kendilerine yarattığı sorunlara ayırdılar. “Başarısız olduk, affedin, partinize fatura çıkartmayın” dediler. Bizi küçük parti olmakla suçladılar. Bizzat adayları yaptı bu konuşmayı.

Ben sormak istiyorum, madem TİP küçük bir partidir, o halde neden TİP’in Defne’yi alacağı korkusuyla mitinginizi bize karşı sataşmaya dönüştürdünüz?

Madem TİP’ten ve onun arkasında duran Defne halkından korkmuyorsunuz, o halde neden çıkıp yıllar boyunca hiçbir hizmet yapmadığınız için özür dilediniz?

Eğer burada tek başınıza aday çıksaydınız belki miting bile yapmadan, çıkıp halka bir açıklama bile yapmadan seçime girecektiniz. Her zaman olduğu gibi Atatürk sevgisinin, Cumhuriyet sevgisinin arkasına sığınarak daha doğrusu bu değerleri manipüle ederek insanlar 5 yıl daha gelmeyecek hizmetlere oy versin isteyecektiniz. Gerçi bunu bu seçimde de yapıyorsunuz ama artık halkın bir seçeneği var.

Maalesef üzülerek söylüyorum ki seçim dönemi boyunca hakkımızda çok çeşitli iddialar ortaya atıldı. Hiçbir geçerliliği olmayan, gerçekliği olmayan iddialar. CHP zihniyetine karşı solun birleşmesine engel olduğumuz söylendi, CHP’den para aldığımız söylendi, fonlandığımız söylendi. Seçime 1 gün kala, yani bugün çekileceğimiz bile söylendi. Biz sadece bu halka seçim döneminde bu kirli tartışmaları dinletmek yakışmaz diyerek bu zamana kadar sustuk.

Neden Kaçak Dövüştünüz

Öncelikle en trajikomik olandan başlamak istiyorum. Arkadaşlar bırakın CHP’den para pul almayı, onlarla anlaşmayı, biz Hatay’da böyle gelmiş böyle gider diyen yöneticileri titretip kendine getiren bir hareketiz. Bu seçimde artık CHP’ye gönül veren yurttaşlarımızın da daha fazla mağdur edilmemesi için tüm Defne halkı adına kazanmak amacıyla iddia ortaya koyduk. Biz bu kentte CHP’ye oy verenler de, TİP’e oy verenler de huzur içinde yaşasın, kentimizi ayağa kaldıralım istiyoruz.

Öte yandan bizim birleşmeye karşı olduğumuzu söyleyenler maalesef CHP’liler de değil, onlar kendisini çok iyi tanıyor. Bu zamana kadar hakkımda söylediğiniz her şeyi duydum, işittim. Halka neden doğruları anlatmadınız? Neden kaçak dövüştünüz?

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.