Mansuroğlu, esnaf temsilcilerine seslendi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

15 Mayıs 2024 - 22:19

Mansuroğlu, esnaf temsilcilerine seslendi

Antakya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Mansuroğlu, açıklanan kredi takviminden berber ve kuaförlerin faydalanamadıklarını belirterek esnaf temsilcilerinin kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

reklam
Mansuroğlu, esnaf temsilcilerine seslendi
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2021 - 15:00

469 views

Mansuroğlu, esnaf temsilcilerine seslendi

 

Antakya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Mansuroğlu, açıklanan kredi takviminden berber ve kuaförlerin faydalanamadıklarını belirterek esnaf temsilcilerinin kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Başkan Mansuroğlu, konuyla ilgili açıklamasında, “TESK başkanlığına ve Türkiye ‘deki bütün ODALAR BİRLİĞİ Başkanlıklarına arz ederim! Aşağıda bahsi geçen kosgep aracılığı ile esnafımızın faydalanacağı düşünülen 30.000&75.000 tl tutarındaki 3 yıl ödemesiz ve sıfır faizli krediden hangi esnaf gurubunun faydalanacağı açık seçik bir şekilde acilen açıklanmalıdır.! Anlaşılan o durki pandeminin başlangıcından beri yoğun bir şekilde etkilenen ciroları allak bullak olan ve bundan dolayıdır ki! kredi batağına düşen borçlanan ve ödemelerinde zor durumda olan hiç bir esnafımızın faydalanamayacağı aşikârdır! Bunu nerden anlıyoruz: Ssk bağkur borcun olmayacak, Halk bankasıdan verilen 25.000 tl ‘ lik krediyi kullanmamış olacaksın, imalatçı olma zorunluluğu, kamu bankalarından İŞE DEVAM KREDİSİ kullanmamış olması, daha önce kosgep girişimci desteğinden faydalanmamış olması, 2019 daki isdihtamını korumuş olacaksın!

REKLAM


PEKİ BU KREDİ KİME VERİLECEK?
Peki buna göre yukarıda sayılmış esasların tamamı bir ESNAF ‘ın tarifi değil mi? Bu kredi, üretimi ve kazancı hiç durmamış ve dolayısı ile isdihdamını korumuş’küçük ölçekli fabrikalara mı verilecek! Süt yoğurt peynir vb benzeri üretimler yapan imalatçılara mı? Tatlı pasta börek imalatçılarına mı? Mobilya imalatçılarına mı? Ayakkabı imalatçılarına mı? Ve benzeri çeşitli imalathane olarak ruhsatlandırılmış işyerilerine mi? Evet tabi ki bunların hepsine verilsin ama yanında Umarız ki inşallah… Bu krediden yoğun bir şekilde etkilenen işyerlerini kapatmak zorunda kalan , ciroları allak bullak olan borç batağına saplanan ve dolayısı ile istihdamlar haliyle düşen Berbere/ kuaför e/ lokantacıya/ hamamcılara/ sauna ve masaj salonlarına/güzellik merkezlerine/kıraathaneciye/ kafe ve internet kafe işletmelerine / ayakkabı tamircisinden tutunda pandemiden dolayı hangi esnafımız yara almış ise hepsinin faydalanacağı bir KREDİ desteği olması, en büyük arzumuzdur! Bunun savaşını bizler ODA başkanları olarak verdik vereceğiz bu yoldan da şaşmayacağız..!! Fakat !!esnafımızın en büyük temsilcisi olan sevgili!çok saygıdeğer!! esnaf dostu!! Malum mevki makamları işgal edenlerin. birkaç günlüğüne de olsa görevlerini hatırlamalarını istiyor ve akabinde esnaf sanatkâkarın hizmekâtlığına seçilen üst kurullarımız!!Sizlere acilen bu kredi paketine müdahale edip esnafın yüzünü güldürmek zorunda olduğunuzu hatırlatırız. Sizin işiniz bu söz konusu kredi haberini övüne övüne paylaşmak değil içeriğini okuyup gerekirse müdahale etmektir” ifadelerini kullandı. Haber:Levent AŞKAR

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.