Maho Ağa’nın Konağı sinema müzesi oluyor « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 18:10

Maho Ağa’nın Konağı sinema müzesi oluyor

Reyhanlı’daki Tarihi Müderrisoğlu Konağı, gerçekleşecek olan restorasyonun ardından Sinema ve dizi stüdyosu olacak.

reklam
Maho Ağa’nın Konağı sinema müzesi oluyor
Son Güncelleme :

27 Temmuz 2022 - 9:47

240 views

Maho Ağa’nın Konağı sinema müzesi oluyor

Reyhanlı’daki Tarihi Müderrisoğlu Konağı, gerçekleşecek olan restorasyonun ardından Sinema ve dizi stüdyosu olacak.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekili TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman ve beraberindeki heyet ile birlikte, Reyhanlı Kavalcık Mahallesi’nde bulunan Tarihi Müderrisoğlu Konağı’nda Valilik tarafından devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

DOĞAN: 2023 MAYIS AYINDA ÇALIŞMA TAMAMLANACAK

Vali Rahmi Doğan, “Kibar Feyzo filmi ve Asi dizisi gibi yapımlara ev sahipliği yapmış olan Tarihi Müderrisoğlu Konağı restorasyonuna 2 ay önce başladık, inşallah 2023 Mayıs ayı içerisinde restorasyon çalışmalarını tamamlamış olacağız.

Burası 1950 yıllarında yapılan bir konak. Bu konak yıllardır atıl vaziyetteydi. Geçen sene burayı kamulaştırdık ve projemizi hazırladık.

Projemizle birlikte burayı bir film stüdyosuna çeviriyoruz. Bugün itibari ile de restorasyon çalışmalarına başladık. 20 milyon 200 bin liralık bir rakama restorasyon işini bir firmaya ihale ettik. Bir yıl içerisinde restorasyon tamamlanmış olacak. Bu konağın birçok hikayesi vardır. En bilineni ‘Kibar Feyzo’ olarak Kemal Sunal, Şener Şen ve Adile Naşit gibi çok sevilen sanatçılarımızın oynadığı film bu konakta çevrildi. Yine Asi dizisi de bu konakta çevrildi.

Önümüzdeki ay içerisinde yeni çekilen ‘Atatürk’ filmi içinde bu alanı belli bir süreliğine tahsis edeceğiz ve o filminde bazı sahnelerinin burada çekilmesini sağlayacağız. Bu yatırımların amacı Hatay’ın turizmden alacağı payı arttırmaktır ve ecdadın bize bıraktığı mirası tekrar ayağa kaldırarak hizmete sunmaktır” dedi.

RESTORASYON 20 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

Hatay’da birçok filme ev sahipliği yapan ve Kemal Sunal ve Şener Şen’in başrollerinde oynadığı Kibar Feyzo filminin çekilmesi ile tanınan konak restore ediliyor. Film stüdyosuna dönüştürülecek olan konak, bundan sonra çekilecek dizi ve filmlere ev sahipliği yapacak. Kemal Sunal, Şener Şen gibi isimlerin başrolünde oynadığı ‘Kibar Feyzo’ filminin çekiminin yapıldığı tarihi konak, restorasyonu ile birlikte film stüdyosuna haline getirilecek. Daha birçok filme ev sahipliği yapması hedeflenen konağın restorasyon maliyeti ise 20 milyon 200 bin lira olarak açıklandı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Reklam

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.