Mahkemeden “Pişmanım” kelimesine İndirim « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 11:43

Mahkemeden “Pişmanım” kelimesine İndirim

Başkan Aşkar, “Cinsel Taciz Olayları Sokaklara Taştı, Cezalar Yetersiz”

reklam
Mahkemeden “Pişmanım” kelimesine İndirim
Son Güncelleme :

15 Aralık 2022 - 10:03

192 views

Mahkemeden “Pişmanım” kelimesine İndirim
Başkan Aşkar, “Cinsel Taciz Olayları Sokaklara Taştı, Cezalar Yetersiz”

Reklam

Demokratik Sol Parti (DSP) Muğla İl Başkanı Michael James Aşkar, “Muğla’da yaşanan cinsel saldırı olayında mahkeme, Y.E.E.’nin cezasını, duruşmada “Pişmanım” dediği için 4 yıl 2 aya indirdi. Bu gerçekten üzücü bir durum” dedi.

Muğla’da üniversite öğrencisi B.A. isimli kadına sokak ortasında cinsel saldırıda bulunan Y.E.E., ‘basit cinsel taciz’ suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Y.E.E.’nin cezasını, duruşmada “Pişmanım” dediği için 4 yıl 2 aya indirdi.

Reklam

İKTİDAR HENÜZ GÖRMEZDEN GELİYOR

Verilen cezaya tepki gösteren başkan Aşkar, “Kadınlarımız bu günde dahi henüz sokak ortasında tacize, tecavüze uğrayabiliyor. Yıllardır konuştuğumuz cezaların yetersizliği, mahkemedeki iyi hal indirimleri öyle ki bu tür insanları daha da cesaretlendiriyor ve sokak ortasında bu işi yapmaktan çekinmeyecek hale getiriyor. İlimizde de yaşanan bu olay gerçekten çok üzücü. Genç kadının avukatı, yaşanan olay sonrası tacize uğrayan B.A isimli kadının hemen şikayette bulunamadığını ve korktuğunu, kimsenin ona inanmayacağını belirttiğini söylüyor. Bu dahi çok üzücü bir durum. Kadınlarımız korkuyor, korkutuluyor. Hem toplum baskısı hem de en büyüğü olan verilen cezaların yetersizliği, kadınlarımızın beyanlarının dikkate alınmıyor olması ülkemizdeki kadına yönelik şiddet ve tacizin artmasına neden oluyor. Mahkemede, “pişmanım” dediği için cezası indirilen bu şahsın yine de ceza almasına sevindik. Artık bu duruma sevinir hale geldik. Olması gereken bu iken, yıllardır ne yazık ki mahkemelerimizde gerekli cezaların verilmeyişi, iktidarında bu konuyu görmezden gelmesi halkı yıldırdı” dedi.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.