Kültür Lisesinden Geleneksel Kültür Sanat Gecesi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 18:07

Kültür Lisesinden Geleneksel Kültür Sanat Gecesi

reklam
Kültür Lisesinden Geleneksel Kültür Sanat Gecesi
Son Güncelleme :

07 Mayıs 2019 - 15:11

135 views

Kültür Lisesinden Geleneksel Kültür Sanat Gecesi

Hatay Kültür Eğitim Kurumlarının yıl sonu etkinliği olarak düzenlenen Geleneksel Kültür Sanat Gecesi yoğun katılım ile gerçekleşti.Hatay kültür merkezinde düzenlenen 5.Geleneksel Kültür Sanat Gecesine CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur,Kültür Eğitim Kurumları Kurucuları Ali Girişken, Sibel Güzelmansur,Ramazan Geyik   ile birlikte Antakya Şube Müdürü Kadir Urfalı,Samandağ  Şube  Müdürü Şekibe Harbelioğlu,Samandağ kurucu temsilcisi Linda Girişken,Antakya Şube   Müdür Yardımcısı İbrahim Bayırlıoğlu, Öğretmenler ve veliler katıldı.Konukların  Hatay kültür merkezinin fuaye alanında önümüzdeki dönemde faaliyete başlayacak olan Kültür koleji’nin fotoğraflarını izledikten sonra salona geçtikleri program Saygı Duruşu ve istiklal Marşımızın okunması ile başladı.Okul öğretmenlerinden Mine Girişken ve Canberk Alhas’ın  sunuculuğunu yaptıkları programda ilk olarak kürsüye gelen Kültür Eğitim Kurumları Kurucusu Ali Girişken yaptığı konuşmasında :” Sevgili kütür ailesi  ve değerli  konuklar 5.geleneksel  yıl sonu kültür sanat gecemize hoş geldiniz.

EĞİTİMİN EN TEMEL AMACI; Çocukların okuldan sonraki hayata hazırlamak karşılaştıkları zorluklara ve belirsizliklere  meydan okumak ve onlarla başa çıkmak için zihinsel  ,duygusal ,sosyal ve stratejik kaynaklar geliştirmelerine  yardım etmektir

EĞİTİMİN BU AMACI; tüm öğrenciler için değerlidir  ve    bu amaç öğrencilerin yapmaktan en çok zevk alacakları şeyleri keşfetmelerine yardımcı olmayı  ve bunu için isteklerini ve becerilerini   güçlendirmeyi  içerir.Eğitim,hevesli öğrencilerin ve merak uyandıran öğretmenlerin olduğu  her yerde gerçekleşir.Öğrenmeyi bırakan  kişi yirmide de olsa sekseninde de olsa yaşlıdır.  yaşamdaki en önemli  şey  zihni genç  tutmaktır. Eğitim yaratıcı rahatsızlık oluşturma sürecidir.

21.YÜZYIL OKULU DEMEK;

1-Değişen dünya için eğitimi yeniden tasavvur ettirmektir.Tüm çocuklar doğuştan mükemmel  yeteneklere sahipler.

2-Bu dünyayı  kurmak gençleri cesur ve yenilikçi düşünmeyi benimseyen yaratıcı, eğlenceli ve merhametli  olarak yetiştirmektir.

3-Bu 21.yy  okulunda  müfredat  gençlerin yaratma ve yapma isteğinin üzerine inşa edilecek. Bundan dolayı   gençlerimizin belirli güçlü yanlarını fark  edip  bu doğrultuda desteklenecektir.

4-Bu okulda eğlenceli  öğrenciler  , mutlu öğretmenler  ve eğitimin bir parçası olduğunu hisseden aileler  olacaktır. Öğretmenler gökkuşağının ardını arayan ,hayalleri olan nesiller yetiştirecek.

5-Bu okulda eğitim , okul duvarlarının çok ötesine  ulaşacaktır.

6-AİLELER OKULDA PROJESİ İLE ;Ebeveynleri bir yıl boyunca  yuvarlak masa etrafında  ve farklı   etkinlikler bir araya gelerek  güçlü bir topluluk kurulacak ,okul içerisinde aktif katılımları  sağlanacaktır.

7- 21.YY OKULU  ; Sizin çocuğunuzun yapamadıklarıyla değil yapabildikleriyle ilgilenen tek okuldur.

Sonuç olarak yüreğine MERHABA demediğin, kalbine girip SEVGİYLE ısıtamadığın ,bir insanın beynini EĞİTEMEZSİN.

BU GECENİN HAZIRLANMASINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE AYRI AYRI ŞÜKRANLARIMI SUNARIM ,TEŞEKKÜR EDERİM

Mübarek ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ayrıca hafta Pazar günü kutlayacağımız anneler günün şimdiden kutluyorum.

Tekrar  hoş geldiz , hepinize  iyi seyirler “dedi.

Kültür Eğitim Kurumları kurucularından Sibel Güzelmansur ise, “Kültür ve Sanat hayata farklı bakabilmektir. Toplum kimliğimizi oluşturan inanç, gelenek ve göreneklerimizin sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde nesilden nesile aktarmalıyız. Bugün burada düzenlediğimiz Kültür Eğitim Kurumları olarak 5. Geleneksel mezuniyet gecesinde çeşitli etkinliklerle özgüven duygusu ve sorumluluk bilinci aşılayarak, kardeşlik ve dostluk kavramı içerisinde paylaşmayı bilen, araştıran, düşünen, toplumsal olaylara karşı duyarlı olabilen hayal gücü ve yaratıcılık gibi özellikleri ön plana çıkararak kişisel, sosyal ve sanatsal gelişimlerine katkı sunmaya çalıştık. Çünkü eğitim sadece okulda değil hayat boyu devam eden bir süreç olmalıdır. Ben bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek iyi seyirler diliyorum.” dedi.

ÇOCUKLARIMIZI KÜLTÜR ZENGİNLİKLERİYLE DOLDURMALIYIZ

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur mezuniyet gecesinde yaptığı konuşmada iyi bir neslin yetiştirilmesine vurgu yaparak, “Bir insana yapılan yatırım en büyük yatırım. Siz maddi ve manevi olarak ne kadar iyi olursanız olun eğe sizin çocuğunuz iyi yetişmemişse, eğer sizin çocuğunuz iyi bir eğitim almamışsa hepsi boştur. Ben hem üniversite öğretim görevlisi bir eğitimci olarak hem bir okul aile birliği başkanı olarak çocuklarımızın ileri hayata hazırlanmasında eğitimin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Sadece öğretim değil öğretimin yanında çocuklarımızı dört duvar arasına sıkıştırmayarak onlar kültür zenginlikleri ile doldurarak iyi bir nesil yetiştirilmesini sağlamalıyız. Ben bu konuda Kültür Koleji’nin bunu çok iyi yapabildiğini ve ileride de çok iyi yapmaya devam edeceğini ümit ediyorum. Ben bu geceye katılımınızdan dolayı kendi şahsım ve Kültür ailesi adına teşekkür ediyorum. Tüm emeği geçen arkadaşlarıma emeğine sağlık diyorum. Hepinize iyi seyirler.” dedi.

Konuşmaların ardından sahneye gelen Kültür Temel Lisesi korosu  müzik öğretmeni Serkan Kaplama’nın bilgilendirme sunumu sonrasında seslendirdikleri “Ah bir ataş ver ” türküsü salonda duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Daha sonra sırası ile sahnelenen Skeçler,Şiir dinletileri,Dans gösterileri ,Koro ve Solo seslendirilen eserler    ile  ödüllü sürpriz yarışma konuklara unutulmaz bir gece yaşattı. Yarışmada birinci olan aileye  Samandağ’da bulunan Truva Life Otel’de 5 günlük tatil  verildi. Bu güzel tatil ve desteklerinden dolayı   Truva Life Otel’e ve Tahsin Boğda’ya Kültür Eğitim Kurumları Kurucusu Ali Girişken tarafından teşekkür edildi.Okul Kurucularından Sibel Güzelmansur’un solo olarak seslendirdiği eser geceye damgasını vururken finalde hep bir ağızdan söylenen İzmir Marşı konuklardan uzun süre alkış aldı.

5.Geleneksel Kültür Sanat Gecesini büyük bir keyifle izlediklerini söyleyen konuklar büyük bir emek ile hazırlanan programın gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenleri ve performansları ile büyük beğeni toplayan öğrencileri kutlayarak teşekkür ettiler. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.