Koç: Şimdi HDP’ye sahip çıkma zamanı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 00:49

Koç: Şimdi HDP’ye sahip çıkma zamanı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) kongre komisyonu üyesi Zeki Koç, HDP’de kongre sürecinin başladıını ve şimdi zamanın HDP’ye sahip çıkma zamanı olduğunu kaydetti.

reklam
Koç: Şimdi HDP’ye sahip çıkma zamanı
Son Güncelleme :

11 Ocak 2022 - 16:11

628 views

Koç: Şimdi HDP’ye sahip çıkma zamanı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) kongre komisyonu üyesi Zeki Koç, HDP’de kongre sürecinin başladıını ve şimdi zamanın HDP’ye sahip çıkma zamanı olduğunu kaydetti.

Koç, HDP İl Örgütü’nde yaptığı açıklamada; “Bugün bütün ülkeyi, toplumu kuşatan ve her geçen gün çöküşe götüren çoklu krizlerle karşı karşıyayız. AKP/MHP eliyle demokratik siyaseti, yurttaşların hak ve özgürlük taleplerini adalet arayışlarını, barış çabalarını ve halk iradesini tasfiye ederek faşizmin her alanda kurumsallaştırma çabaları bu çoklu krizlerin temel nedenidir. Tarihsel bir sorun olan kürk sorununu yüzyıllık ret ve inkar politikasına, kadınların eşitlik talebini erkek düzene, emekçilerin adalet talebini sömürü çarkına, ekonomik kaynakları yolsuzluk cenderesine, doğayı rant mekanizmasına mahkum etmeye çalışan bu ceberut düzen, tüm krizlerin, yıkımların ve kötülüklerin ana kaynaklarıdır. Bu mücadele, saray, rant ve talan düzenine karşı HDP’nin öncülüğünü yaptığı, demokrasiyi, barışı ve adaleti esas alan, eşit ortaklığa dayalı yeni bir yaşam kurmak isteyen, Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Alevisiyle, inanç kimlikleriyle, emekçileriyle, kadın ve gençleriyle umudu büyüten Türkiye halklarının demokrasi mücadelesidir.

reklam

BİZ KAZANACAĞIZ BİZ DEĞİŞTİRECEĞİZ

İmralı’da Öcalan şahsında ve tüm cezaevlerinde uygulanan tecrit ve cezaevlerini ölüm evlerine dönüştüren zulüm politikaları her geçen gün daha da artmaktadır. HDP ye dönük Kobani kumpas ve kapatma davaları, siyasi soykırım uygulamaları, savaş politikalarıyla halkların ortak geleceği ve demokrasi hedef alınmaktadır. Bütün bu zulüm, baskı ve kötülüklere karşı her zamankinden daha fazla umudumuz, daha kararlı mücadele irademiz var. Demokrasi mücadelemiz etrafında kenetlenen, milyonların, halklarımızın kararlılığına güveniyor ve inanıyoruz. HDP fikriyatı ile, çözüm politikalarıyla, örgütlülüğüyle, Türkiye siyasetini belirleyen bir güçtür. Bu fikriyat kadim Hatay halklarının kültürleri ve inançları ile birebir örtüşmektedir. Her geçen gün daha da yükselen bir güçtür. Değişimin öncüsüdür. Bu temelde iddiamız ve hedefimiz büyüktür. Bu ülkeyi yönetme iddia ve hedefimiz vardır. Daraltmaya çalıştıkları demokratik siyaset alanını daha da genişleteceğiz. Demokrasi ittifakımızı, mücadele ortaklığımızı daha da büyüteceğiz. Herkese dokunacak herkesin elini tutacak, bu ülkenin yaşadığı çöküşten ancak güçlü demokrasi ve barış ittifakı ile çıkılabileceğini herkese anlatacağız. Hatay’da HDP zamanı şiarıyla Hatay il örgütümüzün 4.olağan kongresini başlatıyoruz. Kongre çalışmalarımız, toplumsal alanı örgütlemeye çalıştığımız, güçlü toplumsal temsiliyeti açığa çıkarmayı hedeflediğimiz çalışmalardır. Başta Hatay da yaşayan halklarımız olmak üzere, kadınlar, gençler, emekçiler, tüm toplumsal kesimlerle ülkeyi karanlığa boğmak isteyen bu zulüm düzenine karşı birleşmeye, demokratik zeminde buluşma ve hep birlikte mücadele etme çağrısında bulunuyoruz. Şimdi HDP zamanı, şimdi HDP’yi sahiplenerek umudu, aydınlığı ve ortak eşit yaşam iradesini büyütme zamanı. Biz kazanacağız biz değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.