KESKİN “12 MART TÜRK TARİHİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 08:14

KESKİN “12 MART TÜRK TARİHİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İstiklal Marşının kabulünün yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

reklam
KESKİN “12 MART TÜRK TARİHİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Son Güncelleme :

13 Mart 2022 - 14:12

308 views
KESKİN “12 MART TÜRK TARİHİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İstiklal Marşının kabulünün yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.
Başkan Keskin, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Mehmet Akif Ersoy’un ifade ettiği gibi ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’
İstiklal mücadelesinin en çetin safhasının yaşandığı 1921 yılında, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan şiir, aynı yıl 12 Mart tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Bu sebepledir ki, 12 Mart tarihi İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü olarak ilan edilmiştir.
Milli Mücadele döneminde; ülkenin kırık dökük her köşesinde dalga dalga yankılanan, milli azmi ve imanı şahlandıran, milletimizin özgürlük umudunu yeşerterek ilham kaynağımız haline gelen İstiklal Marşı, aynı misyonu bugün de sürdürmektedir.
reklam
“İSTİKLAL MARŞIMIZ GEÇMİŞİMİZİN AYNASI GELECEĞİMİZE IŞIK TUTAN BİR YOL GÖSTERİCİMİZDİR”
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Türk Milleti’nin yüceliğini ve bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla anlatan İstiklal Marşı adeta geçmişimizin aynası, geleceğimize de ışık tutan bir yol göstericimiz olduğunu vurgulayarak, “ Böylesine büyük bir samimiyet ve yüce gönüllülükle kaleme alınmış olan şiirde milletimizin ortak hissiyatına tercüman olmuş, milli duyguları şahlandırmış, maneviyatı yükseltmiş, mücadele gücüne güç, kararlılığına kararlılık katmıştır. Bizlere düşen ise, genç nesillere ve gelecek kuşaklara bu marşı ve şairini doğru anlatmaktır.
Bu duygularla İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin yıldönümünü kutluyor, bu anlamlı günün yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması için hayatlarını ortaya koyan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, İstiklal Marşımızın değerli şairi Mehmet Akif Ersoy ve bestecisi Zeki Üngör’ü yürekten minnetle ve şükranla anıyorum…”
reklam
reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.