Kaymakam UYGUR, Altınözü İmam Hatip Lisesinde “Kariyer Günleri” Etkinliğine Katıldı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 21:06

Kaymakam UYGUR, Altınözü İmam Hatip Lisesinde “Kariyer Günleri” Etkinliğine Katıldı

reklam
Kaymakam UYGUR, Altınözü İmam Hatip Lisesinde “Kariyer Günleri” Etkinliğine Katıldı
Son Güncelleme :

16 Kasım 2017 - 9:08

287 views

Kaymakam UYGUR, Altınözü İmam Hatip Lisesinde “Kariyer Günleri” Etkinliğine Katıldı

Altınözü Kaymakamı Bülent UYGUR, İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen ’Kariyer Günleri’ etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

Programa Kaymakam Uygur’un yanı sıra eşi Gülşen Uygur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner, Milli Eğitim şube müdürleri, Altınözü Halk Eğitim Müdürü, Altınözü Ziraat Bankası Müdürü, İlçe Emniyet Amiri Harun Kırca, ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Uygur’un hayat hikayesini anlattığı salon öğrenciler tarafından tamamen dolduruldu. Programda ilk olarak Altınözü İmam Hatip Lisesi Müdürü Sabri Zeytineli, programa katılan herkese teşekkür etti.

Öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Kaymakam UYGUR, öğrencilerin kendilerine bir hedef belirleyerek çalışmalarını ona göre yapmaları gerektiğini söyledi ve bu yolda bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda okulun 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ’Kariyer Günleri’ etkinliğinde konuşan Kaymakam UYGUR, öğrencilere Kaymakamlık mesleği hakkında bilgi vererek, öğrencilik ve meslek yaşamı ile ilgili tecrübelerini paylaştı.

Kaymakam UYGUR, “Kaymakamlık mesleğinin dinleme ve anlama mesleği olduğunu söylerken, kaymakamlık ve mesleki başarı hakkında öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Kaymakam UYGUR; “Meslek seçimi insan hayatında çok önemlidir. Sizlerin ailenize ve kendinize daha iyi bir gelecek sağlamak adına mesleğini seven, saygın insanlar olarak yetişmenizi ümit ediyorum. Ne iş yaparsanız yapın en iyisini yapın. Okul hayatınızda başarılı olursanız, iş hayatında da başarılı olursunuz. İyi bir meslek seçerseniz, iyi bir kariyer ve geleceğe sahip olursunuz. Şu anda çok güzel bir okulda eğitim hayatınızı devam ettiriyorsunuz ve bazı arkadaşlarımız önümüzdeki günlerde üniversite sınavına girecekler. Hepinizin çok güzel hayalleri olduğunu düşünüyorum. Şu an 17 yaşındasınız 10 sene sonra nerede olmak istediğinizin hayalini kurun; Tıp Fakültesi okumuş bir Doktor, Hukuk Fakültesi okumuş Avukat mı olmak istiyorsunuz? Yoksa köyünüzde kalıp diğer aile fertleriniz ile birlikte zeytin toplayan bir birey mi olmak istiyorsunuz? Şimdi sizlerin güzel bir gelecek yaşamak için, önünüze doğru hedefler koymanız gerekiyor ve bunu başarmak için çok çalışmanız gerekmektedir. İnşallah hepiniz güzel üniversitelere gidecek, güzel bölümlerden mezun olacaksınız. Üniversite yıllarınızı çok iyi değerlendirin, İngilizceyi öğrenin. Sizler bu coğrafyada yaşadığınızdan Arapça bilmektesiniz, bunu geliştirin ve fırsata çevirin. Sosyal, Kültürel yönlerden de kendinizi geliştirin. Kendinize bir uğraşı alanı edinin. Kitap okuyun, kitap okursanız ufkunuzu genişletirsiniz. “dedi.

Erzurum’da 1860 rakımlı bir köyde doğduğunu, birleştirilmiş sınıfta eğitim gördüğünü anlatan UYGUR; ”Hedefim Kaymakam olmaktı ve Allah nasip etti. Bu onurlu mesleğin bir mensubu oldum. Hep halka hizmet, hakka hizmettir diyerek çalıştım. Bugün Altınözü için gece gündüz çalışmaktayız. Daha güzel bir ilçe olma hedefine doğru ilerliyoruz.” dedi

İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen ’Kariyer Günleri’ etkinliğine konuşmacı olarak katılan UYGUR’a Okul öğrencisi Büşra KILINÇ tarafından “Kuran-ı Kerim, İslam İlmihali ve Peygamber Efendimizin Hayatı” kitapları hediye edildi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.