Kaya: Ziya Selçuk neden istifa etti « Hatay Yeni Haber Gazetesi

10 Mayıs 2024 - 06:48

Kaya: Ziya Selçuk neden istifa etti

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifa edip, yerine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özerin atanmasına ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.

reklam
Kaya: Ziya Selçuk neden istifa etti
Son Güncelleme :

07 Ağustos 2021 - 11:29

138 views

Kaya: Ziya Selçuk neden istifa etti

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifa edip, yerine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özerin atanmasına ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.

REKLAM

Vekil Kaya açıklamasında, “Ziya Selçuk neden istifa etti? Öğretmen Meslek Kanununu çıkaramadığı için mi? Öğretmen açığını kapatamadığı için mi? Ek bütçe talep ettiği halde alamadığı için mi? Öğretmen açığımız var.” demesine rağmen, Recep Tayyip Erdoğan’ın “Öğretmen açığımız yok, fazlamız var.” açıklamasını yaptığı için mi? Erdoğan’ın “2 milyon tablet dağıttık.” demesine rağmen “Dağıtılan tablet 359 bin 120 adet, hedefimiz 500 bin tablet dağıtmak.” açıklamasını yaptığı için mi?

Bilim Kurulunun açıkladığı 15 kişilik sınıflar için yeterli dersliği karşılayamadığı için mi? Ödenek olmadığı için inşaatları tamamlanmayan okulları açamadığı için mi? Cemaat ve tarikatların taleplerini tam olarak karşılayamadığı için mi? Yüz yüze eğitim ve öğretimin koşulları sağlanamadığı için mi?

ATANAN BAKAN SARAY’IN DEĞİL CUMHURİYETİN BAKANI OLSUN

Yeni atanan Milli Eğitim Bakanı Sn. Mahmut Özer “Saray” hükümetinin 8. Bakanı oldunuz. Siz “Saray” Milli Eğitim Bakanlığının direktiflerine göre mi çalışacaksınız? Yoksa inisiyatifinizi alıp Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Eğitim Bakanı mı olacaksınız? Eğitim devrimlerini devam ettirip; laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitim için mücadele mi edeceksiniz? Yoksa cemaat ve tarikatlara teslim mi olacaksınız? Öğretmen Meslek Kanunu’nu çıkaracak mısınız? Öğretmen açığını kapatacak mısınız? Atanmayan öğretmenlerinin 2021 yılı için 40 bin ek atama talebini karşılayacak mısınız?

Yüz yüze eğitim öğretime geçilmesi için okul ve derslik ihtiyacını karşılayacak mısınız? Bilgisayarı, tableti, hatta televizyonu olmayan öğrencilerin ihtiyacını karşılayacak mısınız? Kapatılan 20 bine yakın köy okulunu açacak mısınız? Tüm önlemleri alarak yüz yüze eğitim öğretime geçecek misiniz?

Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenlerin birinci hedefi hep eğitim devrimleri oldu. Bu yüzdendir ki laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitim öğretim hedef alındı. Bilime karşı kürek çeken bu nafile anlayışın kazanmasına imkan olmasa da hızımızı kesti, hepimize kaybettirdi. Bilimin yolundan gitmeyen toplumların yaşadığı acıları görerek; Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yoldan, gösterdiği hedefe bilimin ışığında yürümeye devam edeceğiz. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Öğrenci, öğretmen, veli, sendika… topyekün 83 milyonla başaracağız. Sn Mahmut Özer “Saray Eğitim Bakanı” değil, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı olmanız dileğiyle yeni görevinizde başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

REKLAM

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.