Kaya; Bakan Özer Öğretmenlerden Özür Dilemeli « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 00:18

Kaya; Bakan Özer Öğretmenlerden Özür Dilemeli

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya; “Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğretmenlerden özür dilemeli” başlıklı yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi.

reklam
Kaya; Bakan Özer Öğretmenlerden Özür Dilemeli
Son Güncelleme :

08 Ocak 2022 - 11:19

129 views

Kaya; Bakan Özer Öğretmenlerden Özür Dilemeli

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya; “Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğretmenlerden özür dilemeli” başlıklı yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi.

REKLAM

Kaya konuyla ilgili açıklamasına şu şekilde devam etti; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Urfa Halilurrahman Ortaokulu’nu ziyaret ederken okul müdürüne, “Siz ne biçim adamsınız ya? Siz ne iş yapıyorsunuz? Para istediniz de para mı vermedik?” diye hakaret etmesini, öğrencilerinin önünde azarlamasını; Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt’a “Sayın Müdür, gezdirdiğiniz okul böyleyse gezdirmediğiniz okullar nasıl” diyerek alay etmesini hayretler içinde izledik. Şanlıurfa’dan gelen bu görüntüler AKP’nin öğretmenleri değersizleştirip, saygınlığını yerle yeksan ettiği acı örneklerinden sadece birisidir. AKP döneminde hakarete uğrayan, azarlanan, öğrencisi ve öğrenci velisi tarafından tehdit edilip, şiddete uğrayan öğretmenlerin durumu normalleştirildi. Daha dün İstanbul Ümraniye’de bir okul müdürünün veliler tarafından darp edildiği görüntüleri üzülerek izledik. Yöneticiler tarafından azarlanan Halil Serkan Öz öğretmenimizin üzüntüden kalp krizi geçirerek öldüğünü biliyoruz. Okullarda şiddet ve zorbalık vakalarının arttığı, hastanelerde doktorların şiddete uğradığı bir dönemde, Milli Eğitim Bakanı Özer’in bu davranışı şiddeti daha da arttıracaktır.

reklam

DERHAL ÖZÜR DİLEYİN

Okullarda ve eğitimde yaşanan sorunların sorumlusu 20 yıldır iktidarda olan AKP ve sürekli değiştirdiği Milli Eğitim Bakanlarıdır. Okullara gereken ödenekleri vermeyip, tüm masrafları velilere ve okul yönetimlerine yükleyen Milli Eğitim Bakanlığı, utanmadan sıkılmadan kameralar önünde okul müdürünü azarlamaktadır. AKP yöneticileri sorumluluk alanlarındaki başarısızlık ve suçlarını başkalarına yıkmada çok mahirler. Mahmut Özer de Milli Eğitim Bakanı olduğunu, yıllarca Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı yaptığını unutarak, okullardaki eksiklikleri okul müdürünün omuzlarına yıkmaya çalışıyor. Bunu yaparken de okul müdürü ve Milli Eğitim Müdürünü öğrencilerinin önünde küçük düşürerek yapıyor. Sayın Bakan, ben Ankara Milletvekiliyim her gün onlarca okula gidiyorum, durum içler acısı. Öğretmenler, okul müdürleri “Ödenek yok en zorunlu ihtiyaçlarımızı bile karşılayamıyoruz.” diyorlar. Sayın Bakan, siz gerçeklerden kopmuşsunuz. Okul müdürü ihtiyaçları için para istediğinde gönderiyor musunuz? Hangi okula gönderdiniz? Böyle bir uygulama var mı? Bunu hangi bütçe ile yapıyorsunuz? Madem okul müdürleri para talebinde bulunduklarında Milli Eğitim Bakanlığı gönderiyor, buradan tüm okul müdürlerine çağrı yapıyorum, ihtiyaç listelerinizi hemen hazırlayın Milli Eğitim Bakanlığına gönderin. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e de çağrımdır; Sayın Bakan kameralar önünde şov yapmayın, derhal okul müdürü ve İl Milli Eğitim Müdüründen özür dileyin.”

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.