Jandarma’dan yaban hayvanlarına yem ve su « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Mayıs 2024 - 19:32

Jandarma’dan yaban hayvanlarına yem ve su

Hatay’ın Kırıkhan ve Hassa ilçelerinde zor koşullarda yaşamlarını idame ettirmeye çalışan sokak hayvanlarına Jandarma ekipleri tarafından yem ve su verildi

reklam
Jandarma’dan yaban hayvanlarına yem ve su
Son Güncelleme :

16 Ocak 2022 - 17:01

137 views

Jandarma’dan yaban hayvanlarına yem ve su

Hatay’ın Kırıkhan ve Hassa ilçelerinde zor koşullarda yaşamlarını idame ettirmeye çalışan sokak hayvanlarına Jandarma ekipleri tarafından yem ve su verildi.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatları çerçevesinde doğada çok sayıda noktaya bırakılan yem ve sular doğada zor yaşam koşullarında bulunan hayvanların kullanımına sunuldu.

reklam


Proje ile ilgili yapılan açıklamada; “İçişleri Bakanlığının 20.12.2021 tarihli Hayvanların Korunması konulu genelgesi doğrultusunda; kış mevsiminin getirmiş olduğu zor koşullarının günlük hayata olumsuz etkileri sonucu sokaklarda bulunan/bırakılan, barınma ve beslenme imkanı bulunmayan, sahipsiz ve güçten düşmüş, yiyecek ve içecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına yönelik ilimizde Hatay İl Jandarma Komutanlığınca beslenme faaliyeti icra edilmiştir. 16.01.2021 tarihinde Kırıkhan ve Hassa İlçesinde Hatay İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı (HAYDİ) koordinasyonda, Hatay Büyükşehir Belediyesinin desteği ile park, bahçe, orman gibi sokak hayvanlarının doğal yaşam alanları olan 52 ayrı noktaya gidilerek 470 kg. mama, yem, yiyecek ve su bırakılması sağlanmıştır. Ayrıca; Hatay İl Jandarma Komutanlığınca kış mevsimi süresi boyunca sivil toplum kuruluşları ve yerel hayvan koruma görevlileriyle birlikte sokak hayvanlarına yönelik planlanan noktalara mama, yem, yiyecek ve su bırakılarak beslenme faaliyetlerine devam edecektir” denildi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.