“İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Mesajı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:47

“İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Mesajı

reklam
“İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Mesajı
Son Güncelleme :

13 Mart 2019 - 12:39

588 views

“İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Mesajı

 

Engin vatanseverliğiyle ve Millî Mücadele ruhuyla bütün nesillere örnek olan,  geleceğe ışık tutan fikirleriyle devleşen şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un yazdığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 12 Mart 1921’de büyük bir coşkuyla kabul edilen İstiklâl Marşımız, millî gururumuzun ve yüce milletimizin tarih ve medeniyet sahnesindeki duruşunun sembolüdür.

Türk milletinin millî marşı olan İstiklâl Marşı, ahengi, kokusu ve rengi ile ait olduğu milletin karakterini yansıtan, var olma mücadelesinden ortaya çıkan,  zaferleri, fedakârlıkları, hayalleri ve idealleri içinde barındıran bir dayanışmanın timsalidir.

Bu vesileyle, Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu ve Türk insanının bağımsızlık düşüncesini yansıtan, içinde bulunulan güç şartları dile getirirken, geleceğe olan umudu kuvvetle ifade eden İstiklâl Marşımızın kabul edilişinin 98’inci yıldönümünü kutluyor, yazdığı bu müstesna marşı milletine ve ordusuna armağan eden Millî şairimiz  Mehmet Âkif Ersoy’u, İstiklâl Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bağımsızlık yolunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Prof. Dr. Hasan KAYA Rektör (HABER MERKEZİ)

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.