İssiad Başkanı Recep Atakaş’tan İftar « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 01:39

İssiad Başkanı Recep Atakaş’tan İftar

reklam
İssiad Başkanı Recep Atakaş’tan İftar
Son Güncelleme :

16 Haziran 2016 - 16:13

184 views

İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (İSSİAD) Başkanı Recep Atakaş, protokol, iş dünyası, şehit aileleri, işitme engelli vatandaşlar ve kuran kursu öğrencileriyle iftarda bir araya geldi.
Yelken Kulübü’nde düzenlenen iftarda konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca, yardım etme anlayışı içinde olan işadamları ve hayır sahipleri olduğu sürece ülkenin sırtının yere gelmeyeceğini söyledi. Ülke için en önemli şeyin girişimcilik olduğunu belirten Topaca, “Eğer bu girişimciler biraz da hayırsever, bonkör, milletin ihtiyaçlarına duyarlıysa, Allah’ın izniyle o milletin sırtı yere gelmez. Bu yönüyle ülkemiz ve bilhassa Hatay, hayırsever girişimciler anlamında çok zengindir” dedi.
İSSİAD Başkanı Atakaş da burada yaptığı konuşmada, Ramazan ayının dostluğun ve sevginin pekiştiği en bereketli ay olduğunu söyledi. Bu ayda olduğu gibi yılın her gününde bir arada yaşamanın temel rehberi Kuran-ı Kerim ve peygamber sünnetinden ayrılmamak gerektiğini aktaran Atakaş, şunları kaydetti:
“Şunu herkes bilmelidir ki terör hiçbir zaman başarıya ulaşamayacak ve şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Ülkemizin birlik beraberliği bozulmayacak, ülkemiz bölünmeyecek ve bayrağımız göklerden hiçbir zaman inmeyecektir. Ülkemiz büyük bir potansiyele sahiptir. Yeter ki biz bu potansiyeli yerli yerinde ve gerektiği ölçüde değerlendirelim. Sanayicisiyle, iş adamıyla, bürokratıyla, işçisiyle, esnafıyla, çiftçisiyle el ele vererek millet olarak üstümüze düşen görevi layıkıyla yerine getirirsek bu ülkenin belini hiç kimse bükemez. Eğer dünyada daha güçlü, daha huzurlu, refah içerisinde yaşamak istiyorsak millet olarak eğitime gereken değeri vermeliyiz.”
İşaret dili tercümesi yapılarak davetliler arasında bulunan işitme engelli vatandaşlarımıza da seslenen Atakaş, “Edison gibi, Beethoven gibi, Âşık Veysel gibi kimi engelli insanlar ise binlerce yıl boyunca adından söz ettirecek gelişmelere ve eserlere imza atmışlardır. Bunun gibi binlerce örnekte de görülür ki eğitim her engeli aşar inancı ile çalışılırsa kimseye muhtaç olmadan yaşanabilir” şeklinde konuştu.
İftar programına Hatay Valisi Ercan Topaca, 39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile işadamları, şehit ve gazi aileleri, işitme engelli vatandaşlar ve Kur’an kursu öğrencileri katıldı.
Gecenin sonunda Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (İSSİAD) Başkanı Recep Atakaş’ın günün anısına takdim ettiği plaketi kabul ederek, Optimist Kızlar Türkiye 2.’si ve Optimist Junior Kızlar Türkiye 3.’sü olan yelken sporcusu Elmas Gül Koca’ya plaket verdi.

googletag.cmd.push(function(){
googletag.display(‘div-gpt-ad-1463407549250-146’);
});

googletag.cmd.push(function(){
googletag.display(‘div-gpt-ad-1463407549250-205’);
});

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.